стената

Интериорни идеи за декор от тухли на стената – практични и подходящи за всяко помещение и цветова схема.

Тухлите произхождат от Месопотамия и от хиляди години се използват като отличен строителен материал. Те са направени от глина, пясък и вода и са екологично чисти продукти с отлично изпълнение на своето предназначение. Използвани като декор за стени, те представляват смес от старото и новото е интериора и е много лесно да ги комбинирате с обзавеждането на която и да е стая от жилището.

На пръв поглед тухлените стени изглеждат малко непринудено, но можем да ги намерим както в помещенията, решени в рустик интериорен дизайн, така и в модерните домове в минималистичен стил, в класическия интериор, в скандинавския и т.н. Това е много практичен вариант за обзавеждане на една стена на къщата, чиято повърхност е повредена, тъй като вместо да се коригира, просто се срутва мазилката и се оставя на тухлена стена, която може да се украси със стенни лампи, картини или часовник, а обстановката ще придобие съвсем различен вид. Този декоративен стил с тухлени стени става известен още в края на миналия век. Разбира се, решението дали ще изберете тухли като декор за стена в един от червените им цветове или ще заложите на пастелни нюанси с жълти и бели тухли на стената е индивидуално и зависи от предпочитанията и от цветовата схема на помещението.

Интериорни идеи за декор от тухли на стената

стената

Често в интериора на помещението, вместо истински тухли, някои хора предпочитат да използват имитация на тухлени и стенни покрития. Внимателно слята с интериора, стената с имитация на реален строителен материал също може да даде хубав щрих на стаята. За целта е необходимо предварително да се подготви добре стената. Тя трябва да е суха и без остатъци от стари бои по нея. След това на желаното място се поставят тапети за стена, които имат имитиращ ефект.

стената

Тухлите са подходящи декорации за стена не само за дневната. Всъщност можете да имате такава стена в спалнята, в банята, кухнята, хола или трапезарията. Тухлената стена ще направи вашата стая да изглежда по-топла през зимата и по-хладна през лятото. Тухлата се оценява като строителен материал, който се използва от хиляди години. За сгради, направени от този материал, инвеститорите винаги ще се радват да дават повече пари. Стената с тухли ще внесе романтика в дома ви, а детайлите от дървен материал ще добавят допълнителна доза топлина, находчиво вмъкната в пространството.

стената

Стената от тухли е възможно да се пребоядиса, ако се появят петна върху нея. За тази цел съществуват разнообразни цветове и бои, за чиято употреба не е нужно да сте професионален художник. Въпреки това, ако ви харесва естествения цвят на тухлите – червеникаво, можете да ги оставите естествени. Този строителен материал е издръжлив и може да изглежда добре дори и след десетилетия на употреба, ако се грижите за него. Освен това може да изглежда много романтично, ако се сложи тухлена стена от страната на таблата на леглото.

стената

При необходимост да се осигури допълнителна защита на стената, тухлите са подходящо покритие, което често е използвано за тази цел. Наличието на стенни лампи и подобното на тях осветление по тези стени е желателно, особено ако се акцентира върху самата тухла. Тя е интересна сама по себе си, така че не ви трябват много детайли, за да я подчертаете. Ако искате такава стена в кухнята или в хола, не поставяйте много висящи елементи, така че стената да излезе на преден план. Тъмните помещения изглеждат депресивно и отегчително, така че се постарайте винаги да има достатъчно светлина в дома ви.

стената

С малко въображение и творчество стената с тухли може да бъде ефективен детайл, който ще подобри атмосферата във вашето пространство и ще го направи по-хубаво, по-топло, по-елегантно и по-романтично с прилична доза рустик ефект. Светлото помещение с бели стени е идеално за акцентиране на тухлите върху една от тях. Близостта на прозорец ще спомогне естествената светлина да подчертае структурата и релефа им.

стената

Този интериор е отличен пример за наличие на два стила в едно помещение – рустик и модерен минималистичен стил. Тухлената стена и детайли като гредите на тавана, дървеният под и рамките на картините, дават топлина на тази стая и със сигурност ще ви затоплят душата през студените зимни месеци. Интериорният дизайн, вдъхновен от природата и естествените материали, притежава такава способност, а освен това те са най-добрите за тялото и душата.

стената

Тази трапезария е решена изцяло в скандинавски стил – с много светлина, естествени материали, растения на масата, големи прозорци и доминиране на бялото в интериора. Стената от тухли може да бъде боядисана в подходящ за цветовата схема на помещението цвят – в този случай – в бяло.

 

стената

Ако притежавате къща на два етажа, ето един интересен начин за декорация на стена. Приятното осветление разкрива текстурата на тухлите до стълбището, което евентуално може да бъде украсено с висящи растения и красиви саксии.

стената

Интересният дизайн на пространството е много подходящ за малките помещения. В един модерен апартамент, в който доминират белите тонове, една тухлена стена, боядисана в черно, може да бъде нещо много освежаващо.

стената

Наличието на стената с тухли в кухнята не трябва да ви спира да поставите модерни кухненски шкафове и бяла техника. Изберете открити рафтове, които не покриват голяма част от стената и окачете малка картина за разкош.

Насладете се на галерията със снимки по-долу, която внимателно подготвихме за вас и се надяваме, че ще намерите някаква идея за поставянето на тухлена стена във вашето пространство.

стената

стената

стената

стената

стената

стената

стената

стената

 

 

източник:cuded.com