Кухните през 2017 – декорации и дизайни

кухните

Интериорните дизайнери и декораторите споделят своите топ тенденции за кухните през 2017.

Кухните често са определяни като „сърцето на всеки дом“, но напоследък те се възприемат като нещо повече от утилитарно пространство за приготвяне на храната, за приятни разговори с близките или срещи с приятели за по чаша кафе. Безспорно едни от най-интересните неща неща се случват именно в уютните кухни, така че, ако през тази година обмисляте да смените старото кухненско обзавеждане, да сложите нови плочки за кухня или просто да освежите декора, доверете се на специалистите. Ето кои са актуалните възможности за обзавеждане на кухня, които са определени от дизайнерите и е добре да имате в предвид и по възможност да се съобразите с тях, преди да започнете да действате.

Кухните през 2017 – декорации и дизайни

кухните

Една от най-любимите тенденции на интериорните дизайнери при обзавеждане на кухни през 2017 е смесването на материалите. Това показва по-малко формален и по-индивидуален  подход към дизайна, популярен от началото на хилядолетието. Въпреки, че изисква доза експертна преценка, през тази година е напълно  уместно да се смесват металните облицовки на поставените смесители за кухня, дръжки на шкафове за кухня, крака на кухненски столове, висящи осветителни тела и т.н.

Кухните в бяло едва ли някого ще излязат от мода, но през тази година е актуално преминаването към по-топли материали и по-малко утилитарен или очакван подход. Възприемането на една кухня като на продължение на пространството на трапезарията или на хола е много добра насока, особено за жилищата с отворена концепция. Работата с кохерентна цветова палитра и материали ще спомогне за постигане на чувство за  единство с прилежащите помещения, осигурявайки връзка с интериорни елементи като мебели, осветление и декоративни детайли и оставяйки кухнята не само с цялото й значение и функционалност, но и кореспондираща със стила на останалата част от дома. Основната водеща мисъл при модерното обзавеждане на кухнята е да се постигне „ефект на кухня, която не изглежда като типичната кухня„.

Идеи за кухните

кухните

Една от практичните тенденции при кухните е да има участъци от горния шкаф, удължени върху широките плотове за кухни. Те позволяват прикриването на малки уреди като тостер, машина за еспресо и други в моментите, в които не се използват. До скоро многофункционалните кухненски острови бяха решение за прикриването на микровълновата фурна и на съдомиялната машина, но те обикновено са с големи размери, което е предизвикателство и може би непрактично в къщи за малките устройства, които използваме ежедневно от удобните плотове за кухня.

кухните

През 2017 г. ще продължим да виждаме кухненски шкафове боядисани в бяло и различни нюанси на сивото, както и шкафове, боядисани в топлите тонове на сиво-бежово, тъмносиво и гъбено. Островите в друг цвят или на петна,  различни от тези на шкафовете в периметъра, ще продължат да бъдат разпространени. В допълнение, ръчно изработените кухненски острови, които приличат на мебели с крака, ще бъдат популярни за кухните и ще имат вид на неизползваеми. По този начин ще добавят характер и чар и кухнята, която изглежда така, сякаш се е развила с течение на времето. Кварцът като материал за кухненски плот ще продължи да бъде популярен, тъй като потребителите осъзнават ползите от него.

кухните

След много години, в които кухните в бяло се предпочитаха, е време за нещо ново. Тези, които не държат помещението да е подчинено на едноцветната цветова гама, могат да се възползват от тенденцията да се смесят естествен дървен материал, метал и боя в стаята. За да се добави блясък към пространството, може да се рамкират  абсорбатора и острова в хром, а за текстура кухненските шкафове могат да се съчетаят от фурнири от светло дърво в доната част и бял лак в горната част.

кухните

2017-та приветства тъмните метали в кухните. Хромираните и никеловите акценти отстъпват мястото си на  черни смесители за кухни, полилеи от  полирана стомана и матово черни дръжки за мебели. Тъмните облицовки могат да изглеждат чудесно в лъскавите модерни кухни или пространствата за готвене. И докато бялото остава предпочитан доминиращ цвят в това помещение, черните елементи в него могат да осигурят висок контраст и незабавно да актуализират вида на уморените шкафове.

кухните

През тази година теракота се завръща в кухните, но не в обичайния си вид на остра оранжева глина, като опитомена роза. Следвайки тенденцията на рекултивираната дървесина, богатото кремаво и бледо розовото на тези антични теракотени плочки ще бъдат следващата фаза в модерната кухня. Мотивите с шестоъгълник или рибена кост са един съвременен поглед на тази стара класика.

кухните

Монотонните претрупани щампи, използвани като дизайн за кухненския гръб са интересен избор, особено като тези  енкаустични плочки. Съдържащи микс от цели 33 модела, те са наистина очарователни. Макар затворените шкафове да са предпочитани, отворените лавици предоставят възможност за излагане на показ на ценни семейни изделия от порцелан или керамични фигури, които внасят характер в помещението и създават усещане в него като за неразделна част от останалата територия на дома.

кухните

За максимално увеличаване на местата за съхранение в кухните се поставят дълбоки шкафове, които стигат до тавана. Много често това пространство остава празно, вместо да се използва по предназначение за целите на домакинството, особено в по-малките пространства.

Внасянето на дървени елементи в белите кухни е един от най-добрите и лесни начини за се повиши интереса в студено изглеждащото стерилно помещение. Дървеният материал може да бъде както върху пода, така и върху вратичките на шкафовете.кухните

Оригиналното U-образно кухненско оформление възпрепятства потока на трафика и отделя зоната на готвене от зоната за хранене. Новото линейно оформление разполага с модерен свободно стоящ остров, оборудван с вградена мивка, която позволява на домакините да се придвижват свободно и да забавляват гостите си с лекота по време на готвене.

кухните

кухните

кухните

кухните

кухните

 

източник:styleathome.com