Тенденции

Шапките за 2017 – тенденции пролет/лято

шапките

Тенденции пролет/лято за шапките на 2017-та.

Докато някои от дизайнерите по време на Седмицата на модата заложиха предимно на прическите на моделите и оставиха главите им непокрити, други наблегнаха на шапките като начин за добавяне на допълнителна щипка магия, финес или острота на колекциите си. Дамските шапки се открояват като важен елемент за летния сезон, тъй като те помагат да се предпазим от слънцето, но също така допринасят за отличното допълнение към всеки тоалет.

Тенденциите за 2017 – сезон пролет/лято предлагат голямо разнообразие – от модели за специални поводи до различни видове слънчеви дамски шапки, подходящи за почивка на плажа и шапки с козирки за спортните уикенди. Без значение как планирате да прекарате топлите сезони, може да разчитате, че ще имате подходящата шапка, която да ви покрие от жаркото слънце за всеки повод.

Шапките за 2017 – тенденции пролет/лято

шапките

Каубойските шапки са най-малко претенциозната тенденция за този сезон. Независимо какво е вдъхновило дизайнерите да ги включат в колекциите си, всяка жена ще изглежда като на разходка в дивата страна с каубойска шапка през тази пролет.

При Anna Sui, видяхме един наистина колоритен вариант, пълен с котки в долната част на периферията, танцуващи фигури  и масивна розова мидена черупка в центъра. В колекцията на Blugirl  имаше  почтени бели шапки, за законосъобразната дама, която се бори с бандити. В Sonia Rykiel, видяхме двуцветна шапка в каубойски стил, но направена от слама, вместо от традиционната кожа.

шапките

Друга от тенденциите при шапките за лято 2017 е насочена към басейна, независимо дали сте в него или извън него. Има много различни начини, за да играе с този уникален стил тесни шапки за басейн  – те могат да бъдат украсени по един начин за ретро ефект, или по друга за Sci-Fi въздействие.

При Dolce & Gabbana видяхме една красива включваща бижута шапка, покрита с много различно оцветени скъпоценни камъни, които наистина ни напомниха на антични бижута. В ревюто на Maison Margiela шапките имаха много по-футуристичен ефект. Те изглеждаха като изрязани от филц, в бледи нюанси. Краищата им са отрязани рязко, особено по протежение на челото и над ушите и са комбинирани със слушалки в някои случаи, за добавяне на научно-фантастично усещане.

шапките

Вероятни именно този сезон е моментът, в който най-накрая трябва да се признае, че баретите не са само за французойките и е време шапките барета да се възприемат извън стереотипите за тях – като уникални и класни аксесоари за глава.

Баретите в колекцията на Desigual бяха пълни с партизански глем, покрити с прекрасни флорални дизайни и малко бижута. Те са точно тези шапки, които ще искате, ако се биете в буйни, фантастични джунгли, срещу един митичен фашистки деспот.
В Undercover, видяхме масивни барети, отпечатани с клавиши на пиано.

шапките

Независимо дали ще ви се наложи да присъствате на погребение или на чудесно алтернативно парти през пролетта, ще се радвате да научите, че воалите присъстват сред тенденциите при шапките за сезона.

В ревюто на Dolce & Gabbana се видя изцяло готик воал с тъмно очарование и черна мрежа, съчетан с червило в цвят бордо. При Michael Costello воалите също са използвани за  тъмно, филм ноар настроение. Профилирана черна мрежа бе прикрепена към екстравагантна лента за глава и драпирана върху лицето на модела.

шапките

Тенденцията при бейзболните шапки с козирка за този сезон показва, че висшата мода може наистина да отговаря на удобното спортно облекло и да създаде нещо, което е просто достатъчно идиосинкратично, за да работи добре.

В шоуто на Elie Saab много от моделите стъпваха наперено по подиума с бейзболни шапки, покрити в пайети. В  Off-White, шапките бяха ярко бели, украсени с думата „жена.“ Моделите на  Versus Versace бяха изписани с името на марката.

шапките

Няколко дизайнери взеха вдъхновение от различни професии, изискващи униформи. Всички видове войнишки също бяха включени в тенденциите шапки за пролет / лято 2017.

На ревюто на Yohji Yamamoto, моделите носехи различни военни и офис стил шапки, допълнени с трудни периферии, в безпощадни нюанси на черно и тъмно сиво. Ефектът бе особено поразителен и авторитарен, защото бяха комбинирани с бледи пастелни червила и остри черни коси.

шапките

Козирките са като ветрилоподобни опаковки на шапките – утилитарни, но и малко по-тъпи. Въпреки това, по всичко изглежда, че те правят сериозно завръщане и влизат в списъка на лято 2017 за тенденции шапки. Обикновено, козирките ни напомнят за старите жени, които събират стари кутии от бира, сякаш това е спорт, но в ръцете на един талантлив дизайнер, те могат да стигнат височината на случайни шик аксесоари.

шапките

Има нещо елегантно и някак небрежно в шаловете, кърпите и тюрбаните за глава – може би това е начина, по който те са били напълно подходящо за вечерите през 20-те години, а след това се превръщат в символ на домакинята през 50-те. Каквото и да е, ние ги обичаме във всичките им повторения и сме толкова щастливи да ги видим като част от тенденциите шапки за пролет / лято 2017.

шапките

Има ли по-добър начин за възвестяване на лятото, от поставянето на сламени шапки с периферия върху главите? Те веднага извикват спомени за отминали ваканции и за топли, екзотични места, където слънцето грее ярко и горещо. Сламените шапки са завинаги без усилие шик, а също така са изключително полезни, за да ни предпазят от вредните ултравиолетови лъчи, които стават толкова много по-силни през зимата. Тенденциите при шапките за пролет / лято 2017 се ширят с отлични възможности за избор на сламена шапка, за да сте стилни и защитени по време на горещите летни месеци.

шапките

Някои от особените тенденции при  шапките имат някак хумористичен ефект, но тенденцията за черната сламена шапка някак успява да бъде загадъчна – и навява асоциация със семейна почивка на семейство Адамс. Видяхме много перфектни сламени шапки за дамите с тъмно сърце и бледа като слонова кост кожа.

шапките

Това е още един модерен поглед върху иначе трътлестите на вид шапки за риболов. Дизайнерите наистина успяха да издигнат рибарските шапки сред тенденциите за пролет / лято 2017.

На ревюто на Aalto, моделите носеха наистина уникални рибарски шапки, направени както от плат, така и от естествена кожа, с перлена верига, която да ги пази да не отлетят. В Etro, дизайнът на рибарската шапка е бил отведен в луксозно място, благодарение на малко по-дълга периферия, прекрасни щампи и сатенен плат.

шапките

Малките шапки не са само за готик Лолитите. Тези очарователни и необичайни миниатюрни приспособления присъстват също в нашия списък на пролет / лято 2017 шапките, така че канализирайте скритите си заложби и ги пробвайте.

Колекцията на Christopher Kane имаше цялостна ретро вибрация, която се увеличи само с твърде цветни странните капели в свити  форми. На ревюто на Anna Sui, ярко оцветените аксесоари за глава с много дантела допринесоха за „вече чувствително оформената коса“ на моделите и добавиха нотка на мистика към останалата част от стайлинга, който е малко по-сладичък.

шапките

Като покриват очите, дизайнерите веднага предизвикват едно наистина уникално, почти зловещо настроение. Моделите престават да се появяват като отделни личности, а вместо това се открояват като футуристични, а може би като от някаква космическата ера войници. Проектите на летни шапки, в които очите на моделите бяха покрити, със сигурност са футуристични.

шапките

Не може да се направи списък на пролет / лято 2017 шапките, без да се обърне внимание на тези дизайнери, които изработиха шедьоври, които просто се случи да седят на върха на главите на модели на подиумите.

шапките

шапките

шапките

шапките

шапките

шапките

шапките

 

източник:fashionisers.com