maluk apartament

Tsai Design превръщат този малък апартамент в Мелбърн, Австралия в завидно и функционално пространство. Със скрити зони, те успяват да направят този малък двустаен апартамент с практичен интериорен дизайн. Убедете се сами!

Малък апартамент с функционален интериорен дизайн

maluk apartament

При влизането в апартамента има специално разработен стенен модул от дърво, създавайки място за закачане на сака, поставяне на чадъри и обувки. На горната половина от стената има дървени дюбели за съхранение на бутилки вино.

maluk apartament

Поставка за колело е разположена точно на стената над малкия диван. По този начин поставено, колелото стои и като идея за декорация.

maluk apartament

От входната врата се отваря директен път към хола, където до прозореца има специално място за отдих, заобиколено от стелажи и шкафове. Тънкослойна синя настилка от винил пък придава на този малък двустаен апартамент съвременна нотка и мекота на пространството.

maluk apartament

maluk apartament

Когато не се използва, телевизорът е скрит зад вратите на шкафа. Непосредствено до него се намира и домашен офис с бюро, компютри и осветление, скрити също зад вратите на шкафа. Бяла плъзгаща се врата прикрива гледката към спалнята когато е необходимо. Тя е изработена от прозрачен поликарбонатен панел, за да позволи преминаването на светлината. 

maluk apartament

Малкото пространство между кухненските рафтове и стената крие масата за хранене. Тя се плъзга през механизъм на плъзгащи се врати, след което се сгъва, създавайки лек плаващ ефект. Столовете за хранене също се сгъват, за да може да се максимизира цялото пространство.

maluk apartament

Кухнята е направена изцяло от дърво. Хладилникът и пералнята са скрити в кухненските шкафове. За създаване на контраст на дървото са използвани матов черен плот, черна мивка и черни кухненски прибори.  От другата страна на шкафа в кухнята има стена с допълнителни шкафове и отворени рафтове. Те осигуряват необходимо пространство за съхранение на електрически уреди като тостер, кафе машина и други.

Над долните шкафове има отворени рафтове със скрито осветление, които се използват за съхранение на стъклени изделия, а на най-горния рафт – място за бутилки с алкохол.

maluk apartament

Дървото, което е използвана в кухнята, също така формира фона в минималистичната спалня.  В края на стенния панел има скрита врата, която води до банята, където има зелена стена, която пък създава усет за външна среда.

maluk apartament

maluk apartament