мисия свеж дом

Колкото и субективни да са предпочитанията в интериорния дизайн, една мисия свеж дом винаги е добре дошла като идея. Алиса Капито и Вивиан Мулер от дизайнерската фирма “Kapito Muller” в Ню Йорк споделят своите съвети за постигане на шик визия на жилището само с пет ефектни трика. Доверете им се, те знаят какво говорят!

Старт на мисия свеж дом

мисия свеж дом

  1. Сложете аксесоари върху етажерките

Едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразите, когато подреждате етажерките си е това, че не трябва да слагате непременно и само книги върху тях. Чаши, кутии, подноси и произведения на изкуството изглеждат изключително добре, поставени там. Може и да поставите няколко легнали книги, някои от които покрити с ефектен аксесоар. Опитайте се да не струпвате нещата на едно място, а да ги разхвърляте равномерно и артистично.

мисия свеж дом

2. Смесете металите

Злато, сребро, мед и бронз – не се страхувайте да ги смесвате, защото всички те изглеждат страхотно заедно, а контрастите им правят нещата в интериора много по-интересни. Ако мястото ви е с месингов обков, например, поставете няколко акцента от никел или лампа с тъмен бронз.

мисия свеж дом

3. Сложете няколко забавни декоративни възглавнички с графичен акцент

Няколко акцентиращи декоративни възглавнички могат да освежат интериора с лекота. Освен това са чудесен начин за добавяне на текстура и цвят в помещението. За щастие се предлагат множество разкошни варианти, с които лесно може да се снабдите. Нарязаните кадифени възглавници или такива със забавна геометрична шарка са сред предпочитаните от дизайнерите.

мисия свеж дом

4. Организирайте добре хаоса

Разхвърляните места не изглеждат добре. Използвайте красиви кутии и подноси, за да подредите дребните неща върху бюрото си. Опитайте да смесите различни материали като мрамор и кожени кутии за един наистина луксозен ефект.

мисия свеж дом

5. Инвестирайте в хващащ окото стол като акцент

Акцентиращ стол може тотално да издигне вашето затворено пространство. Изберете такъв с уникален модел или със скулптурна отсянка. Отделете време и намерете само един, но такъв, който да привлича вниманието като магнит и да ви допада. В антикварните магазини определено ще намерите перфектния и единствен за вашия дом.

мисия свеж дом

мисия свеж дом

мисия свеж дом

мисия свеж дом

мисия свеж дом