Обзавеждане и Дизайн

Мивки за кухни – интересни, стилни и красиви

mivki za kuhni

mivki za kuhni

Разнообразие от дизайни на мивки за кухни, подходящи за всеки интериорен дизайн.

Кухненските мивки са един от най-важните елементи в кухните. В специализираните магазини могат да се намерят разнообразие от мивки за кухня с различни дизайни, изработени от разнородни материали – от неръждаема кухненска мивка от стомана до майсторски ръчно изработени модели –  и всеки материал си има както своите предимства, така и своите недостатъци.

Мивките за кухнята могат да имат класическа или необичайна форма, с едно или две корита, с отцедник или дъска за рязане. Предлагат се също в разнообразие от дизайни по отношение на стил, цветове, форми и опции. Определено ще намерите мивка, която да изглежда като допълнение към вашия плот и цялостния дизайн на кухнята. Макар неутралните тонове като бяло, черно, сиво и кафяво са сред най-популярните решения, могат да се намерят мивки в светли или ярки, изразителни цветове.

Всяка домакиня знае, че едно от най-важните съоръжения в помещението за готвене е именно удобната и практична мивка за кухня. Освен за миене на съдове, тя се използва също така и за миене на продуктите, които се използват за приготвянето на храна, както и понякога за нещо толкова просто като измиване на ръцете. Ето защо мивките за кухни, без значение колко обикновено и безсмислено може да ви звучи, трябва да бъдат избирани с деликатен вкус и практически съображения.

Мивки за кухни – интересни, стилни и красиви

mivki za kuhni

Най-новата тенденция в дизайна на мивката за кухня са гранитогрес композитните кухненски мивки. Те са изработени от композитни материали в смес от гранит и  акрилна смола, а изключително издръжливият материал има добра устойчивост на надраскване. Съвременните гранитено композитни мивки за кухнята предлагат удобни и модерни условия за домакините. Всичко, от което те се нуждаят, могат да открият именно при тях – лесна поддръжка, дизайн, който улеснява измиването, трайност, устойчивост от надраскване, петна и топлина, всичко това, опаковано в мивки с привлекателен външен вид. Те се справят перфектно с атаките на пряка слънчева светлина, различни киселини, основи и бои и ще запазват първоначалния си цвят, дори ако са монтирани в слънчевата страна на кухнята.

Кухненски мивки – модерни и практични

mivki za kuhni

Мивките за кухня, изработени от неръждаема стомана, са практически вечни. Произведени с различни покрития – полирани, изчеткани, огледални или релефни – те имат голяма естетическа стойност, модерен външен вид и отговарят на всички изисквания на модерните времена. Мивките са устойчиви на топлина, петна и киселина, не допускат ръжда и са лесни за поддържане.

mivki za kuhni

Керамичните мивки за кухни внасят топлина на атмосферата на стаята. Проектирани с елегантни плавни линии и стъклени повърхности, те са един актив за всеки дом. Произвеждат се в пълната тоналност на цветовете, с матово или с гланцово покритие, мивките са идеални както за традиционни, така и за модерни кухни. Устойчиви са на надраскване, петна, топлина и светлина, което ги прави и много лесни за поддържане.

mivki za kuhni

Модерните кухненски мебели предлагат възможност за мивки за вграждане. Красивите кухненски шкафове с мивки изглеждат спретнати и удобни. Те могат да бъдат както синхронизирани с цялостното кухненско обзавеждане, така и отделни модули.

Макар да има много модели на батерии за мивки, в тази стая е важно да има смесители за мивки, които да позволяват използването на топла вода за домакински цели.

mivki za kuhni

Мобилният кухненски шкаф с мивка може да се постави самостоятелно от останалите мебели в кухнята. Наличието на красива батерия за мивка ще бъде достатъчно като акцент, независимо от големината и формата на мивката в кухнята.

Мивките в кухните, решени в минималистичен стил, са елегантни и семпли или екстравагантни и впечатляващи. Това зависи от кухненския бокс и мебелите наоколо, който сте избрали за вашия дом. Балансирането е основната идея, която гарантира успех.

mivki za kuhni

В семпло обзаведените кухни, една мивка с оригинален дизайн може да се използва като елемент, който да създаде завършеност без излишества. В кухните, решени в минималистичен стилмивките обикновено са с форма на правоъгълник, понякога дори с форма на квадрат. Заоблените мивки са характерни предимно за класически и ретро стил кухни. Мивките в минималистичната кухня са предимно направени от стомана, емайл или чугун.

mivki za kuhni

mivki za kuhnq

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivka za kuhnq

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni

mivki za kuhni