Обзавеждане и Дизайн

Съвети за обзавеждане на хол

obzavejdane na hol

Ще ви дадем съвети за обзавеждане на хол, които ще отговорят на въпросите ви “как да оптимизираме мястото”, “как да създадем комфортна и приветлива обстановка с мебели”. Холът е социалният център на апартамента. Правилното подреждане на мебелите е пътят към това гостите и вие самите да се чувствате приветствани да прекарате времето си в помещението.

Съвети за обзавеждане на хол

idei za obzavejdane na hol

Нищо не е по лошо от това мебелите да са разхвърляни без посока, колкото и красиви да са стените или моделът на мебелите. Един от ключовете е да ги поставите така, че всеки да може да разговаря с останалите хора в стаята, да не са хоризонтално разположени всички, като в кино салон. Един от съветите ни за обзавеждане на хола е първо да определете функцията и фокусната точка на помещението. В някои домове това са телевизорът, камината или архитектурен елемент.

Малките трикове при обзавеждане на хол

obzavejdane na hola

Направете гъвкава холовата си гарнитура. Повечето от нас разполагат с диван и няколко фотьойла. Те могат да се разместват толкова често колкото ни харесва. Важното е да осигурите на достатъчно място между тях, за да са лесно достъпни от всяка точка на помещението и да не са самозадушаващи се.

kak da obzavedem hola

Разположете мебелите срещу фокусната точка. Например големият диван срещу телевизора, а останалите места за сядане под прав ъгъл с дивана, но с видимост към екрана.

obzavejdane na hol

Не се изкушавайте да разполагате дивана си в ъгъла на хола. Това може да предизвика клаустрофобия, особено на хората седнали в най-вътрешната му точка. По-добре ще се чувствате вие и гостите ви, ако около него има източник на естествена или изкуствена светлина и “пропуска въздух”.

suveti za obzavejdane na hol

Не можем да пренебрегнем класическата симетрия. Тя е подходящ начин за аранжиране на мебелите когато фокусната точка не е телевизор. В случая можете да разположете два дивана един срещу друг, така че никой да не е срещу нея. Този тип подреждане прави по-задушевна обстановка, в която разговорът е улеснен. Камината е чудесен фон на тази симетрия.

Inline
Inline