obzavejdane na hol cheren divan siv kilim

Ще ви дадем съвети за обзавеждане на хол, които ще отговорят на въпросите ви “как да оптимизираме мястото”, “как да създадем комфортна и приветлива обстановка с мебели”. Холът е социалният център на апартамента. Правилното подреждане на мебелите е пътят към това гостите и вие самите да се чувствате приветствани да прекарате времето си в помещението.

Не допускайте тази грешка при обзавеждане на хол

obzavejdane na hol stena kamani kafqva masa

Нищо не е по лошо от това мебелите да са разхвърляни без посока, колкото и красиви да са стените или моделът на мебелите. Един от ключовете е да ги поставите така, че всеки да може да разговаря с останалите хора в стаята, да не са хоризонтално разположени всички, като в кино салон. Как по-точно да се справите със задачата ще ви разкажем в следващите редове.

Малките трикове при обзавеждане на хол

obzavejdane hol cherven kilim bejov divan

Един от съветите ни за обзавеждане на хол е първо да определете функцията и фокусната точка на помещението. В някои домове това са телевизорът, камината или архитектурен елемент.

hol obzavejdane savremenen stil bejov divan

Направете гъвкава холовата си гарнитура. Повечето от нас разполагат с диван и няколко фотьойла. Те могат да се разместват толкова често колкото ни харесва. Важното е да осигурите на достатъчно място между тях, за да са лесно достъпни от всяка точка на помещението и да не са самозадушаващи се.

hol bql divan televizor kafqva masa

Разположете мебелите срещу фокусната точка. Например големият диван срещу телевизора, а останалите места за сядане под прав ъгъл с дивана, но с видимост към екрана.

hol bql divan cheren stol prozorci ramirez

Не се изкушавайте да разполагате дивана си в ъгъла на хола. Това може да предизвика клаустрофобия, особено на хората седнали в най-вътрешната му точка. По-добре ще се чувствате вие и гостите ви, ако около него има източник на естествена или изкуствена светлина и “пропуска въздух”.

obzavejdane hol kamina sivi divani

Не можем да пренебрегнем класическата симетрия. Тя е подходящ начин за аранжиране на мебелите когато фокусната точка не е телевизор. В случая можете да разположете два дивана един срещу друг, така че никой да не е срещу нея. Този тип подреждане прави по-задушевна обстановка, в която разговорът е улеснен. Камината е чудесен фон на тази симетрия.

bejov kilim hol obzavejdane martin kobus

 Елегантно обзавеждане с бяла маса и секция

obzavejdane bqla masa hol sekciq

 Обзавеждане с черни дивани от дизайнера Michael Dawkins

hol obzavejdane cheren divan michael dawkins

 Цветно обзавеждане на хол

hol obzavejdane kafqva koja divan kartina

 Бели мебели на фона на кафяв паркет 

kamina bql divan parket kafqv

Модерен хол 

moderen stil hol cherni divani

hol beli fotioili kamina

futuristichen stil sivi mebeli

kamina masa cherna kamani stena

hol obzavejdane bejovi mebeli prozorci

divan obzavejdane vazglavnici televizor

beli mebeli masa staklo