manikiur idei

Обичаме оцветените си нокти, които изглеждат свежо и привлекателно, готови за дълги вечери и забавления навън. Това, което не осъзнаваме обаче е, че има определен начин, по който да ги лакираме, а също така и грешки в маникюра,  които да избягваме, ако искаме той да изглежда перфектно. Всъщност, дори е възможно професионалната ви маникюристка да ги допуска. Тези 30 минути седмично, които прекарвате в очакване на красиви нокти трябва да бъдат прекарани спокойно, а не в мислене какво би могло да се обърка. Ето все пак за какво да внимавате.

Грешки в маникюра, които да избягваме

ideq za leopardov manikiur

Всеки салон за красота и маникюр е различен, затова не трябва генерално да ги поставяме под общ знаменател, но повечето следват една и съща рутина. Обърнете внимание на следните неща следващия път, когато имате записан час за разкрасяване на ноктите си следете  дали маникюристката не допуска някои от изброените грешки в маникюра,  които да избягваме.

Не допускайте и не правете следните неща:

ideq za manikiur futbolna topka

1. Не режете кутикулите. Честно казано, не разбираме защо все още в някои салони режат кожичките около ноктите. Те предпазват от навлизането на бактерии и премахването им унищожава тази естествена бариера. Може само да ги избутате внимателно, най-добре след баня, когато са меки.

interesen manikiur ideq

2. Не киснете ноктите прекалено дълго. Това е следващата често срещана грешка. Няколко минути в топла вода са напълно достатъчни. Ако ги държите по-дълго пръстите ви може да изглеждат набръчкани, а ноктите – чупливи. Освен това, не трябва да прибавяте продукти към водата, освен ако не са изцяло натурални.

interesna ideq manikiur

3. Не използвайте бързо съхнещи лакове за нокти. Най-горният пласт, който изсъхва за секунди се използва често в салоните, за да можете веднага след като излезете да се заемете със задълженията си. Проблемът идва от това, че пласта отдолу може и да не е изсъхнал добре и да му трябва още време. Тези незасъхнали петна от лак, попаднали в пукнатините от нокътната плочка могат да предизвикат сериозни усложнения.

interesna ideq manikiur cherti

4. Не нанасяйте прекалено много пластове. Две нанасяния от лака за нокти са напълно достатъчни, за да постигнете наситен и плътен цвят. Ако искате маникюр, който да изглежда перфектно и не сте доволни от консистенцията, просто сменете марката.

manikiur idei cvetni petna

5. Не забравяйте да използвате инструментите. Някои маникюристи смятат, че могат да използват пръстите си, вместо инструментите за маникюр, като по този начин ще работят по-ефикасно. В действителност това завършва с повече проблеми, причинени от лошата хигиена.

manikiur ideq cherti bqlo zeleno

manikiur ideq frenski

manikiur cherti ideq

manikiur tochki ideq

manikiur interesna ideq cherno oranjevo

manikiur interesna ideq

manikiur ideq karti

cvetq ideq manikiur

manikiur ideq interesna