Стилове бани по света и у нас

stilove bani mramor bqlo bejovo

Изборът на подходящ дизайн на баня понякога може да се окаже трудна задача. За това специално за вас селектирахме 20 стилове бани по света и у нас. Въпреки, че банята е една от най-малките стаи в апартамента или къщата, добрият дизайн не трябва да отминава и тази част на дома ви. За да направите уютна, красива, удобна и стилна банята си, не е нужно да я променяте из основи.

Стилове бани по света и у нас

stilove bania bejovo bialo sivo

Дизайните на бани са много – съвременен, традиционен, еклектик, средиземноморски, модерен, азиатски, плажен, индустриален, рустик, тропически, средновековен и други. Сега ще ви покажем само няколко стилове бани по света и у нас, но скоро ще видите и другите.

Как да превърнем банята си в практично, уютно и стилно място?

stilove bania plajen stil bqlo

Понякога добавянето на няколко детайла са достатъчни – като нова вана, душ кабина или двойна мивка. По този начин ще се повиши качеството и уюта на вашия дом. Когато започвате обновяването на банята си е важно да се ръководите от нуждите на семейството си. Помислете дали суетната вана е на първо място и си струва инвестицията. На второ място – опитайте се да създадете повече място за съхранение на аксесоари и принадлежности. Не искате да сте забравили нещо в стаята си, нали? Опитайте се да добавите шкафчета. На трето място – помислете за цялостното усещане за пространство. Не е добре да напълните банята си с всякакви мебели и да запълните пространството до краен предел. И не на последно място разгледайте тенденциите в обзавеждането на баня от няколко източника на информация, ако не искате в края на ремонта да се сдобиете с подобие на баня. Уверете се, че материалите са съчетаеми, преди да ги използвате. Вярваме, че ще намерите „своята“ баня из между 20-те предложения. Ето я и колекцията ни.

stilove bani bialo darvo dve mivki

Елегантно обзаведена баня в бяло и бежово за обичащите простора. Наличието на две мивки я прави удобна за многочленните семейства.

stilove baniq srednovekoven stil bqlo cherno

В тази баня в средновековен стил ще се почувствате значими. Порцеланът на една от стените допринася доста за цялостното усещане. На лице са стъклен душ панел и типичен тропически душ, които е с голям диаметър и дори можете да приютите някого до вас.

stilove bani bialo sinio vana

Малко по-разчупена визия на баня. Синьото придава красив и ненатрапчив акцент в пространството. Килим с дълъг косъм за разкош, защо не. Доста уютно.

stilove bani sempla bqlo s vana

Една изчистена и стандарта визия на баня в бяло и сиво. Няма цветни акценти, но има възможност за такива. Едно зелено влаголюбиво растение ще внесе доста приятна емоция докато сте вътре.

stilove bani darvo bqlo moderna

Елегантна баня с елементи имитиращи дърво по шкафовете и теракот с ефект „напръскан“. Няколко рафта до ваната са доста практично решение, но внимавайте със стъклените елементи в банята. Мокро помещение е и понякога се случват неприятни неща.

stilove bani moderna bejovo cherno

Просторна баня с черни плочки и основно в бежова гама. Добре се съчетават, защото бежовото доста смекчава строгия черен цвят. Деликатно украсена с речни камъни по пода, които намекват за средиземноморския стил.

stilove bani darvo i mramor

Тук дизайнерът на банята е разположил модерни мивки, мраморни плотове и теракот, огледално разположени дървени плоскости. Загатнал е за доза суета с дървен шезлонг и камина до него. Защо да не си починете след горещ душ, нали? Душ кабината е стъклена.

stilove bani sivo bqlo vana

Много съвременен вид на баня, в която умело са съчетани дърво, сив под, бели стени и вана и картина на морска тематика за разкош.

stilove bani darvo vana bambuk

Тук виждаме професионализъм в съчетанието на естествени материали – дърво, бамбукова растителност съпоставени с изчистените линии на ваната, стъпалата и мивката.

stilove bani vana darven pod dush kabina

Подходящо интериорно решение за малки бани. Тук е разположена и тоалетната чиния, но деликатно отделена от стъклената душ кабина.

stilove bani darven pod dush kabina vana

moderna banq stil vana dush kabina

bani stil darvo i faqns

bani stil moderna faqns bejovo metal

moderna banq obla vana stena ot kamak

stilove bani bqla vana plajen stil

stilove bani bql mramor vana dve mivki