Градина

30 вдъхновяващи идеи за градината

idei za gradinata kamak raigras caftqshti cvetq

Дори и най-запалената по цветята домакиня понякога има нужда от идеи за градината си. Ако вдъхновението в последно време е избягало от вас, не се притеснявайте, на точното място сте, защото в следващите няколко снимки ще ви представим 30 идеи за градината ви, които ще върнат красотата и с един замах. На път сте да постигнете визията на градината, която цял живот сте мечтали да имате и все сте въздишали по чуждите. Приготвили сме ви разнообразие от стилове на аранжиране на градини. Всичко, което трябва да направите е да изберете любимата си и да не се отказвате докато я аранжирате.

Градина – съчетание от аксесоари, растения и езерца

idei za gradinata basein hrasti aksesoari

Не забравяйте да изберете подходящи идеи за градината – красиви градински аксесоари и ги съчетайте с правилните растения. Много хора прекарват свободното си време в градината, защото успяват да се отпуснат и да забравят за всекидневните проблеми. Ето защо правилното съчетание между аксесоари и растение е ключ към успешното създаване на приятна атмосфера. Малки фонтанчета, калдъръмени пътечки, зелени лабиринти от ниски храсти, цъфтящи цветя в различни цветове, и декоративни дръвчета с кръгла корона са част от елементите, които ще направят престоя ви в градината незабравим.

Интересни и вдъхновяващи идеи за градина

idei za gradinata hrasti kamani ezero

И след като изберете своя дизайн из между нашите идеи за градината си ще разберете, че няма нищо по-хубаво от спокойни сутрини, заобиколени от зеленина, пиейки си кафето, както и от спокойното завършване на деня в нея. Представете си чаша вино в лятна нощ сред добре ухаещи цветя. Размечтахме ви нали? Продължаваме нататък с чисто новите ни идеи за градината.

gradina alpineum ideq kamani

Няколко речни камъни с неправилна форма ще създадат усещане за непринуденост в градината ви. Ще й придадат естествен вид, все едно я е създала природата. В случая дори не са ви нужни много пари за инвестиция. Сигурни сме, че в близката река има много красиви камъни.

gradina cvetq idei hrasti raigras

И като става въпрос за храсти – обикновено асоциацията ни е за вечно зелено ниско растение в полу-кръгла форма. Оказва се обаче, че има и много красиви цветни храсти. Обикновено присъстват основно в градините в Япония. Направете си един малък образец за японска градинка.

gradina idei kamani stalbi

Тук предложението ни е със стълби в лесен за правене дизайн. Както виждате имате нужда само от няколко по-солидни камъка, които да наредите стъпаловидно. Не е нужно да измазвате с цимент и да се цапате.

gradina idei vodopadi

Декорирането на бордюри и високи заграждения на градини много често се прави с подобен вид камъни. Винаги стоят красиво и естествено. Ето една идея ако разполагате с възвишение в градината си.

gradina interesna ideq pateka ograda

Градина с интересно оформена пътечка от камъни в правоъгълна форма, очертани с райграс. Оградата е интересно съчетание между дърво, камък и метал. Малко смело, но защо пък не. Ако прибавите и 1-2 дървени шезлонга за летния сезон, ще се допълват идеално.

gradina ideq kamenna pateka

Белите малки цветя са чудесен избор за декорация на дворна градина. Стоят изключително свежо покрай пътеката. Със сигурност всичките ви гости ще ги забележат, защото са в нестандартен цвят.

gradina ideq raigras pateka kamani

На това му се казва красив лабиринт! На където и да тръгнат посетителите ви ще бъдат пленени от зеленото разнообразие на храсти и други растения. Май ще забравят, че сте им сипали кафе.

gradina cvetq idei kamani

Тук отново влизат в действие декоративните камъни за обособяване на кътове. А гледката според нас си е цял алпинеум.

gradina ideq vodopadi kamani

gradina interesna ideq darvena peika

gradina ideq beli hrasti cvetq

gradina s cvetq ideq chemshiri

gradina sveja ideq kamani patechka

idei gradina kamani darveta hrasti

idei za gradinata pqsak malki cvetq

idei za gradinata cvetq hrasti darveta

idei za gradina kamenna pateka

idei za gradinata kamenna ograda i palmi

idei za gradinata kamani hrasti alpineum

ideq za gradina raigras gledka

ideq za gradina ognishte hrasti

ideq za malka gradina s raigras

interesna ideq za gradina

interesna ideq za gradina vodopad kamani

ideq gradina kamenna pateka

krasiva gradina idei hrasti

moderna gradina idei kamak

Inline
Inline