Хороскоп

Годината на червената огнена маймуна 2016

годината на червената огнена маймуна 2016

Какво ще ни донесе годината на червената огнена маймуна 2016 ?

Според китайският хороскоп, високосната 2016-та година ще премине под знака на червената огнена маймуна.  Тя започва всъщност от 4 февруари, когато всъщност не е китайската Нова година. Тя започва на 8 февруари и това е причина за заблуда според много хора, която обърква китайските зодиакални знаци. Ще продължи до 27 януари 2017. Тази 2016-та година за нас е 4713-та за китайците.

В китайският календар има пет елемента – метал, вода, дърво, огън и земя. Цветът на огнената група е червен. Маймуната е деветото животно сред дванайсете зодиакални знаци. Намира се след Овцата и преди Пилето. Деветката се свързва с амбиция и активност. Маймуната, Пилето и Кучето са в металният цикъл. Китайският хороскоп предвижда теоретичната комбинация между петте елемента, отношенията между животинските знаци и значението на изображението на I-Ching хексаграмата.

Какво да очакваме от годината на червената огнена маймуна 2016

Според хороскопа за петте китайски елемента, маймуната съдържа метал и вода. Металът е свързан със златото, а водата – с мъдростта и опасността. Следователно през годината на червената огнена маймуна ще се справяме с повече финансови събития. Маймуната е умно, палаво, хитро и бдително животно. Ако искате да имате добра възвращаемост на паричните си инвестиции, ще трябва да надхитрите маймунката. Металът се свързва и с вятъра, което означава, че статуса на събитията ще се променя много бързо. Ето защо е нужно да се премисля добре, преди да се вземат решения относно промени, свързани с финанси, кариера, бизнес отношения и хора. Може да се очаква всичко и няма смисъл планирането на бъдещето и в трупането на вещи през 2016-та.

Годината на червената огнена маймуна ще увеличи комуникацията, остроумието и ще помогне за излизането от стресови състояния с лекота заради жизнерадостното и любопитно животно. Всички желания ще бъдат постижими, но с много усилия. През годината е възможно да нарасне безразсъдството относно поемането на рискове, но от друга страна ще се предоставят начини за намиране на решения относно стари проблеми по нетрадиционен начин. Смелостта да се прояви индивидуалност ще бъде добър ход, който може да доведе до успехи. Бизнесът ще процъфтява, както и измамите. Най-доброто лечение за стресът ще бъдат физическите упражнения, а грижите за здравето винаги са от полза. Ето защо годината на червената огнена маймуна е чудесно време за започване на спорт или по-чести посещения във фитнес залата. Плуване, йога, аеробика, тенис, бойни изкуства, танци или дълги разходки на открито – възможностите са много. Подходът, с който ще се спечелят най-много неща е чувството за хумор.

Носенето на бижута от циртин, карнеол, корал, гранат и топаз ще подсилват късмета в любовта през 2016. Символ на маймунка, придружен с някой от споменатите камъни ще донесе финансов късмет, ако са поставени в дома или на работното място.  Дрехите в топлата гама ще помогнат за постигане на съгласие с околните.

Смята се, че периодът е подходящ да намерите правилния партньор или да сключите брак. За обвързаните годината ще поднесе поредици от предизвикателства, които ще съживят позаспалите емоции и чувства, а за връзките, в които няма тръпка, маймуната ще донесе внезапни раздели.

Като цяла годината на червената огнена маймуна ще бъде благоприятна за хората, родени под знаците на  Плъх, Вол, Дракон, Кон, Маймуна и Петел от китайският хороскоп. Динамичният и нестабилен период ще им донесе чар и увереност. Периодът може да бъде труден за Тигър, Змия, Свиня и Куче. Тяхната обективност ще им бъде полезна. Овцата е добре да се грижи за здравето си, а Заекът – да пази финансите си.