Кое вино ви подхожда според вашата зодия

вино според зодията

Знаете ли кое вино ви подхожда според вашата зодия?

Различните особености в характерите на отделните зодии предполагат и разнообразни вкусови предпочитания. Това се отнася както за храната, така и за напитките. Дали предпочитанията за това, което обичате да наливате в чашата си няма общо с вашата зодия? Проверете по-долу.

Кое вино ви подхожда според вашата зодия

ЗОДИЯ ОВЕН
Вашето питие: Оранжево вино.

Защо: Вие не сте от онези, които ще се загубят в тълпата, така че в един свят на червено и бяло вино, изберете нещо, което да е еднакво забележително и портокалово.

ЗОДИЯ ТЕЛЕЦ

Вашето питие: Бароло.

Защо: Вие разбирате, че не може да се втурнете към съвършенството и нека да бъдем реалисти: Можете да се насладите на по-фините неща в живота, а това прави виното от стария свят идеално за вас. Често наричан „Кралят на Вината“ Бароло се съхранява в продължение на три години, преди да бъде продаден, което изважда пикантния, плодов вкус на напитката.

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ

Вашето питие: Chenin Blanc.

Защо: Вие искате да изпитате всичко, което животът може да ви предложи и рутината ви отегчава до смърт, така че имате нужда от вино, което е многостранно като вашите вкусове. Chenin Blanc има освежаващ вкус като сладко или сухо вино и аромат на ябълка, мед и портокалов цвят, които си партнират добре с всичко – от свински пържоли до суши.

ЗОДИЯ РАК

Вашето питие: Зинфандел.

Защо: Раците са известни като хора с труден характер, но след като ги опознаете, те стават едни от най-милите и най-гостоприемни хора наоколо. А Зинфандел е точно такова вино – ако отпиете глътка веднага след отварянето на бутилката, всичко, което ще вкусите е алкохол. Дайте му 30 минути за декантиране и вкусовете на ягоди и женско биле ще излязат, както и топлината, която се задържа дълго след последната глътка.

ЗОДИЯ ЛЪВ

Вашето питие: Шампанско.

Защо: Вие живеете и празнувате добрия начин на живот, така че наистина няма друга напитка за вас. Една чаша искрящо шампанско подхожда на вашата отзивчива личност, но ако цената е фактор, опитайте „Cava“. Това испанско пенливо вино се прави по същия начин, както Champers, но можете да намерите бутилка от него за по-малка сума.

ЗОДИЯ ДЕВА

Вашето питие: Пино Ноар.

Защо: Девите са пуристи, които ценят особено вниманието към детайла и това е точно начинът, по който се прави Пино Ноар. Деликатните гроздови разсади може лесно да умрат, така че производителите трябва да се съсредоточат върху гарантиране на условия, в които лозето може да процъфтява. Това дава резултат в светлия плътен цвят на вино с малинов вкус, на което можете да се насладите целогодишно.

ЗОДИЯ ВЕЗНИ

Вашето питие, Ризлинг.

Защо: Повечето хора гледат на Ризлинг като на сладко вино, но то всъщност е подходящо почти за всичко, дори и за пикантни храни. То не само отразява способността на Везните да се разбират с всички, но е позив на необузданата радост на чувството, когато питието перфектно допълва ястието. То е правилен избор, независимо какво е менюто в чинията.

ЗОДИЯ СКОРПИОН

Вашето питие: Каберне Совиньон.

Защо: Вие имате нужда от питие, което е също толкова страстно, колкото вас. А кабернето няма да ви разочарова. Много хора не могат да определят точно онова, което ги прави толкова обсебени от това вино с аромат на череша и тютюн, но просто знаят, че са пристрастени към него. Тази съблазнителна аура на тайнственост не ви ли напомня на някого?

ЗОДИЯ СТРЕЛЕЦ

Вашето питие: Teран

Защо: Обичате да общувате с хората и това словенско вино с уникален вкус ви дава точно такава възможност. Теран е с плътен, с пикантно сливов вкус и нотка на желязо – да, желязо – това е нещо различно от всичко, което сте опитвали преди. Една глътка от него и  ще искате да го споделите с всички, които познавате.

ЗОДИЯ КОЗИРОГ

Вашето питие: Бордо.

Защо: Да цитираме Тейлър Суифт, „ние никога не излизме от мода“ и това се отнася и за питието ви. Бордото е толкова вечно, колкото вашият вкус. Това вино е класика, за което си има и причина, а като човек, който оценява качеството и последователността, ще си отдъхвате спокойно, знаейки, че всяка бутилка, която купувате, ще има плътен вкус.

ЗОДИЯ РИБИ

Вашето питие: биодинамично вино.

Защо: Вие сте известни с вашите прогресивни, хуманитарни възгледи и сте на земята, за да опитвате нови неща, така че ако все още не са взети проби за биодинамично вино, вие трябва да го направите. Това вино се прави при строго определени земеделски практики, които се фокусират върху устойчивото развитие и има остър, тръпчив вкус, който е по-близо до кисел като на бира, отколкото като на традиционното червено вино.

източник: msn.com