Грижа за кожата

3 домашни маски против акне

domashni maski protiv akne

domashni maski protiv akne

Aко всички продукти, които се предлагат в аптеките и дрогериите против всякакъв вид пъпки и кожни възпаления ви изглеждат объркващо, опитайте някоя от тези изпробвани и ефикасни домашни маски против акне. Пъпките може и да са малки, но оказват голям удар върху самочувствието на повечето хора. Една жена никога не може да се почувства истински привлекателна, ако знае, че кожата на лицето или гърба й е покрита с неприятен обрив. Но, разбира се, ние разполагаме с няколко чудотворни лека, които ще излекуват и заличат възпалените петна.

Направете си лесни домашни маски против акне

domashni maski protiv akne

Огледалото е любимият приятел на жената, в който тя всекидневно търси одобрение за външния си вид. Но, за съжаление, има и дни, в които предпочитаме да не се оглеждаме в него. Дори ако е възможно, никой да не вижда кожните възпаления, които скриват цялата ни женска прелест.

Понякога причината се крие в хормонален дисбаланс, в лошата хигиена или в козметиката с изтекъл срок на годност, която използваме. Бактериите върху инструментите за гримиране също могат да причинят обрив, както и алергията към даден нов продукт. Не забравяйте, че и пъпките са различни, както и хората. При някои действат едни начини на лечение, при други – съвсем различни. Докато изследвате причината за появата на пъпките, може да излекувате повърхността на кожата си с помощта на тези лесно достъпни съставки, които най-вероятно се намират в кухнята ви. Ако не е така, направете всичко нужно, за да си ги набавите възможно най-скоро и започвайте да разчиствате пътя си към чистата и привлекателна кожа.

3 домашни маски против акне

Вариант 1: Снабдете се с хубав органичен оцет от ябълков сайдер. Смесете една част от него с две части вода (ако кожата ви е много чувствителна, сложете още една допълнително). Тествайте върху малък участък от кожата си, преди да нанесете сместа върху цялата проблемна зона. Ако всичко е наред, покрийте с помощта на памучен тампон равномерно цялото си предварително почистено и подсушено лице. Използвайте този домашен тоник всеки ден, след като си измиете лицето.

Вариант 2: Маска от една супена лъжица суров мед + 1/4 канела на прах лекува акне, намалява зачервяванията и оставя кожата хидратирана. Смесете съставките с пръсти и нанесете малко количество, за да тествате реакцията на кожата си към продуктите. Ако всичко е наред, след няколко минути нанесете маската върху цялото си лице, което трябва да бъде предварително почистено и подсушено. Оставете да действа между 15 и 30 минути и измийте обилно с вода. Използвайте маската всеки ден или поне три пъти седмично, за да постигнете видими резултати.

Вариант 3: Най-лесният метод за лекуване на акне в домашни условия. Отделете 2 или 3 яйчени белтъка, оставете ги за 5 минути на стайна температура и след това намажете с тях проблемните места с помощта на стара, но чиста четка за грим. Отрежете 2 шайби студена краставица, легнете спокойно и сложете резените върху клепачите си за 15 минути, докато маската действа. Измийте след това и нанесете лек хидратиращ крем.