napravi si sam domashen eksfoliant zelen chai

Не е трудно да си направите домашен ексфолиант със зелен чай, защото тези съставки носят много по-големи ползи на тялото и организма. Натурални са и не са преработени химически, както повечето продукти в аптеките и козметичните магазини. Какво по-хубаво от това да знаем, че даряваме на кожата си истински витамини и полезни съставки? Всички сме чували за множеството ползи, които е способен да донесе зеления чай на организма ни. Когато става въпрос за кожата ни, той й помага да се справи с вредните влияния на слънчевите лъчи, да я хидратира и да премахва мъртвите клетки от повърхността й.

Да си направим домашен ексфолиант със зелен чай

domashen eksfoliant zelen chai napravi si sam

Приготвяйки си този домашен ексфолиант със зелен чай сме сигурни, че няма да съжалявате, защото комбинацията от чая и кокосовото масло е чудна. Докато скрабът почиства, маслото овлажнява, за да може новата кожа да изглежда красива. Препоръчваме да измивате лицето си преди лягане с ексфолианта, но не всеки ден, а през ден или два. Прекомерното използване може да доведе до наранявания в горния слой на кожата. След него, нанесете тънък слой крем за лице, който да омекоти кожата.

napravi si sam domashen eksfoliant zelen chai kupa sastavki

За да си приготвите полезния ексфолиант със зелен чай имате нужда от няколко продукта. Запишете си на листче, тръгвайки към магазина. Ето кои са те.


Необходими продукти:

1 чаша гранулирана бяла захар
½ чаша кокосово масло
1 с.л. зелен чай
1 ч.л. Matcha зелен чай на прах (има богат избор в Amazon)

Начин на приготвяне на домашен ексфолиант със зелен чай

domashen eksfoliant zelen chai kupa produkti

След като се снабдите с всички необходими продукти за приготвянето на домашен ексфолиант със зелен чай, измерете ги и ги смесете в купа. Бъркайте до получаването на еднородна смес. Прехвърлете сместа в херметически затворен буркан или друг удобен съд и съхранявайте в хладилник. Вече сте на една крачка по-напред към красива и здрава кожа на лицето и тялото. Не забравяйте да използвате редовно!

domashen eksfoliant zelen chai recepta