Лечение на стрии – най-новите методи

strii-lechenie

Стриите се появяват по магически начин. Една сутрин се събуждаш и ето, те са там. За жалост, обаче, далеч не изчезват по същия лесен начин, по който се появяват. Вместо да ги чакате да си решат да напуснат повърхността на кожата ви сами, по-добре да вземете вие тези мерки. Препоръчваме ви да се възползвате от това, което може науката да ви предложи. Има толкова много нови методи за лечение на стрии – дерматолози, лекари и изследователи са измислили техники, които ще засрамят кокосовото масло, с което се мажете против стрии.

Лечение на стрии – методи

kak da izlekuvame strii

VoluDerm

VoluDerm е изцяло нова технология, която е предназначена за лечение на почти цялата гама от кожни проблеми. Тя прави чудеса с отпуснатата кожа и фините бръчици, но това, което на нас в момента ни интересува как работи и лекува стриите. Тя има възможността да изглажда съединителна тъкан и да му възвърне нов живот – все пак стриите са кожни белези. VoluDerm е минимално агресивна процедура, която използва ултра-фини микроигли, за да достави радиочестотна енергия в дълбоките слоеве на кожата. Това стимулира производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина, което води до възстановяване на наранената кожа. Процедурата е почти безболезнена. Това е един бавен, но сигурен процес, с който ще постигнете добри резултати при лечението на стриите.

lechenie na stii lazer

 

Импулсен Лазер

Импулсните лазери се използват за лечение на розацея и червени петна от много време насам. Те са насочени към зачервявената кожа, която е и причината, поради което те са толкова добри при премахването на червени стрии. И разбира се, колкото от по-рано се захванете с отстраняването на проблема, толкова по-добре. Стриите са в розовикавно-червен цвят още в началната си фаза и ще бъдат добре хванати от импулсния лазер. Той пуска кратки импулси в дермата, където се формират стриите. Подобно на VoluDerm-а, той също стимулира произвеждането на колаген и еластин в кожата. Подобрението се забелязва не само в цвета на белезите, но и в размера и дълбочината, също.

 

 

strii lechenie

 

Миркоигла

Микроиглата бързо се превръща в инструмент против стареенено, но неговите функции не са ограничени до намаляването на бръчките. Тази процедура работи по този начин – малки игли пробиват кожата ви, след което тялото ви възприема тези пробиви, като травма и започва оздравителен процес. За да се справи с щетите организма ви генерира нов колаген. В зависимост от сериозността и зрелостта на вашите стрии, ще са ви необходими около 4-6 процедури, за да се намалят значително.

kak da mahnem strii

В домашни условия

Ако не сте се забързали към кабинета на доктора, не се притеснявайте. За щастие домашните методи са се задобрили през годините. Резултатите няма да са бързи и толкова очевидни, но с необходимите продукти и постоянство ще можете да се справите с ужасните стрии. Продуктите, които използвате трябва да съдържат активни съставки с доказана ефективност. Ретинолът и гликолова киселина са два ингридиента, които ще се погрижат за домашното лечение на стриите, както и продукти с медни пептиди, витамин С и витамин Е.