fakti koja lice dokosvane

Ще ви запознаем с 4 факта за кожата на лицето, които ще ви откажат завинаги да докосвате тази част на тялото си. Понякога сте улисани в работа или мисли и съвсем несъзнателно подпирате ръка под брадичката си, или я поставяте върху бузата си. Но това е грешно и вредно за вас и повече не го правете, ако искате да изглеждате добре. Ето защо.

4 факта за кожата на лицето, които всяка жена трябва да знае

Ако ви е трудно, или вече имате такъв навик, ви трябва информация, която да ви стресне и уплаши, за да спрете да докосвате това забранено място. Ето 4 факта за кожата на лицето, които научихме от дерматолозите.

Факт №1

Докосването на кожата на лицето води до чоплене, а от там –  до белези. „Когато докосвате лицето си, има голяма вероятност да откриете нередности по кожата. Това ви принуждава да разчоплите или стискате всичко нежелано. Като разранявате пъпките, вие ги излагате на риск от замърсяване и така видът им ще се влоши. Възможно е да останат белези от акне, които да носите до края на живота си. Най-добрият начин за третиране на пъпките е с медикаменти, които да почистват и изсушават мястото на кожната инфекция„, обяснява дерматологът.

Факт №2

Докосването на кожата на лицето може да причини поява на акне. „Според доклада на Националният здравен институт, хората всекидневно докосват лицата си между 3 и 6 пъти на час. Ръцете влизат в контакт с милиони бактерии чрез телефоните, дръжките на вратите, връзките на обувките, клавиатурата, парите и много други предмети. Не оставяйте всички тези бактерии да стигнат до кожата на лицето ви чрез дланите или пръстите ви. По този начин замърсяванията ще причинят инфекции и акне„, предупреждава специалистът.

Факт №3

Докосването на кожата на лицето може да ви зарази с грип. „Един от най-добрите начини да се предпазите от грипни и вирусни  инфекции е като не пипате лицето си. По ръцете ви може да има зараза, но ако не докоснете с тях очите, носа или устните си, няма да го предадете на себе си,“

Факт №4

Губим твърде много време и се обсебваме. „Жените са известни с това, че прекарват прекалено много време пред огледалото, изследвайки кожата на лицето си. Тогава изкушението нараства, волята отслабва и започват да чоплят, стискат и чешат. Опитайте се да не се застоявате твърде дълго пред огледалото в банята. Това ще ви спести време и ще ви помогне да се уверите, че кожата ви не изглежда зачервена и подпухнала от манипулациите, които не сте се сдържала да й приложите“ , съветва дерматологът.

Е, след като научихте тези 4 факта за кожата на лицето, повече няма да го докосвате, нали? Прочетете и останалите ни статии с полезна информация за грижата на кожата .