радиочестотен лифтинг
Днес жените от цял свят започват да се консултират със специалисти по естетична медицина много по-рано в сравнение с тези преди десет години. Вече има различни техники, които да забавят стареенето и да помогнат да се запази свежестта и младежкото ни излъчване по-дълго време. Не трябва обаче да се подценява правилната anti-aging консултацията. Какво имаме предвид – че трябва да изглеждаме добре на годините, на които сме! Възрастта не трябва да се замаскира, а да се следва принципа, че пациентът трябва да изглежда добре за своята възраст – свежо и най-вече здрав, в добър физически и психически тонус. Сред многото възможни методи за подмладяване, обаче, вашият лекар трябва да прецени типа ви кожа, възрастта, индивидуалността ви, в следствие на което да предложи подходяща дългосрочна anti-aging програма. Днес ще се фокусираме върху процедурата радиочестотен лифтинг, за която ще ни разкаже малко повече консултанта на LAZARA по дерматология и естетична медицина – д-р Каляшева от Медицински център Дерма София. Какво представлява действието на радиочестотния лифтинг, за какво се използва и какви са резултатите, ви оставяме сами да разберете в следните кратки въпроси и отговори.

Радиочестотен лифтинг – какво трябва да знаем?

радиочестотен лифтинг

LZ: Какво е радиочестотен лифтинг?

д-р Каляшева: Радиочестотен лифтинг е процедура за подобряване структурата на кожата, както за зоните на лицето, така и на тялото. Този нехирургичен метод има за цел да генерира висока температура в дълбоките слоеве на дермата, където еластиновите и колагеновите нишки поддържат кожата стегната, здрава и опъната. Високата температура е необходима, за да се получи свиване на съединителната тъкан и елиминиране на ненужната вода от клетките. Топлината повишава локалния метаболизъм и подобрява циркулацията на кръвта и лимфата. Целият този процес се контролира с вграден термометър в самия накрайник на апарата. Самата технология на системата INMODE – Forma използва радиочестотна технология (RF) за оптимално повлияване, стимулиране производството на колаген и подобряване еластичността на кожата в дългосрочен план.

LZ: За кои зони е подходящ радиочестотния лифтинг?

д-р Каляшева: Когато става дума за радиочестотен лифтинг за лице, то най-добре се повлияват назолабиалните гънки, пачия крак, челото, бузите и шията. Той спомага за оформяне на лицевия контур, заличаване на фините бръчици, стягане и освежаване на кожата. При радиочестотен лифтинг на тяло зоните, които могат да се третират са корема, бедрата (вътрешна и външна част), колената, гърба и други области, които могат да се нуждаят от свиване и изглаждане на текстурата на кожата вследствие на набръчкване.

LZ: Кога се вижда ефектът от радиочестотния лифтинг?

д-р Каляшева: Самата продължителност на процедурата трае около 40 мин до час, в зависимост от броя на третираните зони. Новите колагенови влакна стягат и преструктурират кожата. Това обаче не става мигновено, а постепенно, тъй като за да произведе кожата нов колаген, който да поеме функциите си, е необходимо определено време.

LZ: Каква трябва да е честотата на процедурите?

д-р Каляшева: Най-добрите резултати са видими след серия от процедури за достигане на желания резултат, а именно един по-здрав и стегнат вид на кожата. Препоръчително е те да се провеждат по една всяка седмица в продължение от 6 до 8 седмици. Радиочестотният лифтинг може да се извършва и в комбинация с повечето лазерни процедури за лице за още по-оптимален ефект.

За още полезна информация: www.drkaliasheva.com