съвети за красота

Съвети за красота, които ще запазят кожата мека и здрава през студената зима.

Хладните месеци на годината оказват негативно въздействие върху кожата, като я изсушават прекалено, а студеният вятър я прави чувствителна и уязвима. За да предотвратите нежелания дехидратиращ ефект, който ниските температури навън оказват върху деликатното ви лице и кожата, която криете под дебелите си дрехи, трябва да използвате дълбоко хидратиращи и подхранващи продукти за кожа и да продължавате да я ексфолирате редовно, както до сега. Разбира се, ако забравите да правите това, вашата кожа ще ви покаже следите от бездействието ви и ще стане груба, суха и непривлекателна както на външен вид, така и на допир. Но вие не искате да се стигне до там, нали?

Съвети за красота през зимата

Започнете със специална грижа за кожата на лицето. Тя е изложена директно на неблагоприятните метерологични условия и за разлика от покритото тяло, усеща с пълна сила всеки полъх на ледения вятър. Една от най-важните и подценявани стъпки във всички съвети за красота, които сте чували, си остава ексфолирането на кожата. Суха, мътна и лющеща се на вид кожа е просто дехидратирана кожа, така че няма значение колко много слоеве от серум, масло и овлажнител поставяте върху нея, защото те просто не могат да проникнат през цялата тази мъртва кожа. Какво ще постигнете с това? Кожа, която крещи за подхранване  с продуктите за грижа, които съставките им предлагат. Решението? Добавете деликатен скраб в ежедневието си два пъти седмично. След почистване с него, масажирайте кожата си, използвайки леки кръгови движения, след което изплакнете. Ще откриете, че другите продукти за грижи за кожата, които поставите след това, ще попият много по-добра, оставяйки ви със здрава, хидратирана кожа. Не излизайте навън без слой защитен крем за лице, а също така не забравяйте всяка вечер след миене на лицето да нанасяте нощен крем. В магазините се продават специални зимни кремове за лице, които са по-плътни и предназначени специално за студените месеци.

Ако все още не използвате хидратираща маска за лице веднъж седмично, трябва да започнете още сега! Да, знаем, че това отнема малко време и цапа, но наистина има и по-лоши неща, отколкото да бъдете принудени да полежите на дивана в продължение на 15 минути, докато гледате повторенията на „Приятели“ , нали? Една хидратираща маска за лице ще даде на кожата ви моментална инжекция  влага, запазвайки я свежа, сияйна и подхранена за дни наред.

След като обърнете специално внимание на лицето се насочете към кожата на тялото под него. По същият начин и в тази област се натрупват мъртви клетки по повърхността, които я правят суха и неприятно изглеждаща. Отървете се от люспите чрез пречистване със скраб за тяло веднъж седмично. Нанесете продукта върху влажна кожа и нежно масажирайте с използване на кръгови движения. Бъдете внимателни към шията и деколтето си, тъй като кожата там е доста деликатна. Когато приключите, запазете нивата на влага със плътен слой крем за тяло и сте на правилния път да получите истински  красива, нежна кожа!

Да не пропуснете ръцете и краката! Вашите ръце са постоянно изложени на вятър, сух въздух и редовно миене и те наистина страдат през зимата. И ако краката ви са покрити с чорапи и ботуши през последните няколко месеца, най-вероятно дори не искате да поглеждате петите си. Отървете се от сухота и загрубялата кожа чрез търкане с пемза на петите и прилагане на крем върху ръцете и краката винаги след душ за попълване на загубената влажност в кожата.

Спазвайки тези съвети за красота  през зимата ще изглеждате и ще се чувствате добре в собствената си кожа.

 

източник:beautyheaven.com.au