Грижа за кожата

Съвети за красота на кожата през зимата

Model dressed in fur. Focus is sharper on animal head.

съвети за красота

Съвети за красота, които ще запазят кожата мека и здрава през студената зима.

Хладните месеци на годината оказват негативно въздействие върху кожата, като я изсушават прекалено, а студеният вятър я прави чувствителна и уязвима. За да предотвратите нежелания дехидратиращ ефект, който ниските температури навън оказват върху деликатното ви лице и кожата, която криете под дебелите си дрехи, трябва да използвате дълбоко хидратиращи и подхранващи продукти за кожа и да продължавате да я ексфолирате редовно, както до сега. Разбира се, ако забравите да правите това, вашата кожа ще ви покаже следите от бездействието ви и ще стане груба, суха и непривлекателна както на външен вид, така и на допир. Но вие не искате да се стигне до там, нали?

Съвети за красота през зимата

Започнете със специална грижа за кожата на лицето. Тя е изложена директно на неблагоприятните метерологични условия и за разлика от покритото тяло, усеща с пълна сила всеки полъх на ледения вятър. Една от най-важните и подценявани стъпки във всички съвети за красота, които сте чували, си остава ексфолирането на кожата. Суха, мътна и лющеща се на вид кожа е просто дехидратирана кожа, така че няма значение колко много слоеве от серум, масло и овлажнител поставяте върху нея, защото те просто не могат да проникнат през цялата тази мъртва кожа. Какво ще постигнете с това? Кожа, която крещи за подхранване  с продуктите за грижа, които съставките им предлагат. Решението? Добавете деликатен скраб в ежедневието си два пъти седмично. След почистване с него, масажирайте кожата си, използвайки леки кръгови движения, след което изплакнете. Ще откриете, че другите продукти за грижи за кожата, които поставите след това, ще попият много по-добра, оставяйки ви със здрава, хидратирана кожа. Не излизайте навън без слой защитен крем за лице, а също така не забравяйте всяка вечер след миене на лицето да нанасяте нощен крем. В магазините се продават специални зимни кремове за лице, които са по-плътни и предназначени специално за студените месеци.

Ако все още не използвате хидратираща маска за лице веднъж седмично, трябва да започнете още сега! Да, знаем, че това отнема малко време и цапа, но наистина има и по-лоши неща, отколкото да бъдете принудени да полежите на дивана в продължение на 15 минути, докато гледате повторенията на „Приятели“ , нали? Една хидратираща маска за лице ще даде на кожата ви моментална инжекция  влага, запазвайки я свежа, сияйна и подхранена за дни наред.

След като обърнете специално внимание на лицето се насочете към кожата на тялото под него. По същият начин и в тази област се натрупват мъртви клетки по повърхността, които я правят суха и неприятно изглеждаща. Отървете се от люспите чрез пречистване със скраб за тяло веднъж седмично. Нанесете продукта върху влажна кожа и нежно масажирайте с използване на кръгови движения. Бъдете внимателни към шията и деколтето си, тъй като кожата там е доста деликатна. Когато приключите, запазете нивата на влага със плътен слой крем за тяло и сте на правилния път да получите истински  красива, нежна кожа!

Да не пропуснете ръцете и краката! Вашите ръце са постоянно изложени на вятър, сух въздух и редовно миене и те наистина страдат през зимата. И ако краката ви са покрити с чорапи и ботуши през последните няколко месеца, най-вероятно дори не искате да поглеждате петите си. Отървете се от сухота и загрубялата кожа чрез търкане с пемза на петите и прилагане на крем върху ръцете и краката винаги след душ за попълване на загубената влажност в кожата.

Спазвайки тези съвети за красота  през зимата ще изглеждате и ще се чувствате добре в собствената си кожа.

 

източник:beautyheaven.com.au