бронзов грим сини очи

Гримьорът Робин Блек който, със свеж завой, успява да разчупи традиционните макиаж визии, избирани даже прекалено редовно, дава 4 зашеметяващи стъпки как да носите бронзово-метални сенки за очи с интензивен завършек. В зависимост дали желаете дневен грим или по-интензивно покритие подходящо за вечерен грим. Колкото повече стъпки правите, толкова по-драматичен ще изглежда погледът ви. С такава визия ще изглеждате чудесно независимо къде отивате. С няколко лесни стъпки бихте могли да изглеждате дори драматично, в зависимост от мястото, на което ще се появите.

Бронзов грим – актуален през сезон есен-зима 2015

бронзов грим в зелено и розово

1. Първото важно правило към зашеметяващите стъпки как да си направите бронзов грим е да измиете добре лицето си и да го хидратирате с подходящ за вашата кожа крем. След това нанесете подходящ тон фон дьо тен. Такъв, който най-много се доближава до вашия тон кожа и изглежда най-естествено на лицето ви. Фон дьо тенът е вашата втора кожа. Придава завършен вид на лицето, като успява да прикрие леките несъвършенства. Важно е порите на кожата ви да не изглеждат като портокалова кора. Прахообразно нанесете прасковен тон руж на скулите. Нанесете спирала за мигли, отговаряща на вашия тип мигли (ако са редки- изберете такава сгъстяваща ги). Очертайте с очна линия вътрешния ъгъл на окото си като го издърпате с пръст леко навън клепача си, опъвайки кожата си. Така по гладко ще го очертаете. Започнете от най-вътрешната точка на клепача си и се движете навън (около 1 сантиметър). Нанесете телесно червило за по-семпла визия, ако искате дневен грим.

След това, ако не сте избрали телесното червило нанесете кафяво-розово червило, за да подчертае устните ви, ако е матиращо червило, отгоре можете да сложите безцветен блясък за устни, с който да придадете обем. Този цвят червило ще подхожда на всички тонове на лицето ви.

2. Нанесете 2 слоя блестящи сенки по линията на окото под долните мигли. Ще придадете неочакван, озаряващ поглед използвайки сенки в цвят металик. Първо очертайте долната страна на миглите с кафяво-лилав цвят и отгоре нанесете бронзов блясък сенки за очи с помощта на малка четка за сенки – важна стъпка към бронзов грим.

3. Очертайте горната линия на миглите си със същите блестящи сенки като от предложение номер 2.  Препоръчваме използването на течна очна линия, която да нанесете върху двата слоя сенки, понеже с нея по-лесно се очертава окото. Очертайте до получаването на равна линия от край до край.

4. Преобразете очите си тотално от котешки в драматично опушени такива. Смесете двата цвята сенки (бордо и бронз) в края на окото с помощта на пухкава четка с косъм за сенки за придаване на опушен и преливащ се грим. След като вече сте очертали с основна линия горната част на клепача си с очна линия, сега остава да направите извивка в края, за да издължи визуално окото и да придаде по-задълбочен поглед. Извивките и формата в края на окото оставяме на вашето въображение и желания.

 Идеи за бронзов грим, с който ще изглеждате зашеметяващо

бронзов грим очна линия

Ежедневен бронзов грим

бронзов грим меки нщанси

Ежедневен бронзов грим в меки тонове

бронзов-грим-ежедневен

Бронзов грим подходящ за вечер

бронзов-грим-вечерен

бронзов-грим-кафяво

бронзов-грим-пепел-от-рози

бронзов-грим-вечерен-за-парти

бронзов-грим-бляскав-за-парти

 източник: Cosmopolitan