Историята на котешките очи и любимата ни очна линия

grim koteshki ochi

Котешките очи всъщност представляват онази магическата черна линия, която прави бюти визията по-добра. Но може и да направи точно обратното понякога. Факт е, че с лошо поставена очна линия вместо да подчертаете вашата красота, можете много лесно да получите противоположен ефект.

Но неоспоримо е, че когато имате добре поставена очна линия с хубави извивки накрая, то вие сте готови да покорите света! Няма жена, която да не е опитала грим котешко око. За някои дами (включително и мен) това е и вариант за ежедневен грим, на който се залага много често. За други обаче той по-скоро е запазен за специални поводи. От червения килим до офисите и улиците, котешките очи с очна линия са едни от най-емблематичните гримове. От Клеопатра до днешните мейкъп артисти този грим сякаш ни държи в плен през вековете и по никакъв начин не изглежда, че ще ни пусне. А от къде се заражда и как се пренася през различните годни прочетете в следващата история.

Кратка история на грим котешки очи

grim koteshki ochi s ochna liniq kleopatra

Целият принос за грим котешки очи се присъжда на Клеопатра. Тя слагала очна линия, за да предпази очите си от слънцето и злото. В древния Египет котките са били смятани за представителите на красотата, грацията и защитата. Така гримът на Клеопатра е бил вдъхновен от именно от тях.

grim s ochna liniq meril monro

Котешкото око, което познаваме днес, се заражда през 50-те години на миналия век. Със създаването на очната линия, жените най-накрая биха могли да постигнат елегантните извивки. Брижит Бардо, Ърта Кит и Мерилин Монро разтърсват съблазнително грима котешко око през онези времена.

grim s ochna liniq koteshko oko

През 60-те години обаче линията става по-дебела. Дамите заменят тънката очна линия с дръзки горни и долни линии. През 70-те години грима се модернизира като към него се добавят и гъсти изкуствени мигли. Не можем да отречем факта, че очната линия стои невероятно с изкуствени мигли. Никой официален грим не изглежда добре завършен без тях.

grim koteshko oko

Днес има милиони видео уроци за това как да овладеете начинът на поставяне на очна линия. Много гримьори преоткриват класическото котешко око и го импровизират в различни цветове. Този вид грим е редовен избор за всяко бляскаво събитие. От 30 пр.н.е. до 2017 г. котешките очи остава все така обичани и желани от нас.

Идеи за грим котешки очи с очна линия

grim s ochna liniq

grim s ochna liniq za sini ochi

grim s ochna liniq koteshki ochi

grim s bqla ochna liniq

grim s ochna liniq za sini ochi

grim s dvoina ochna liniq

ochna liniq grim

kak se slaga ochna liniq

slagane na ochna liniq

grim s ochna liniq

grim s sharena ochna liniq

grim s ochna liniq koteshki ochi

koteshko oko s grim s ochna liniq

grim s ochna liniq

koteshki ochi s grim s ochna liniq

grim s ochna liniq

koteshko oko s grim s ochna liniq

grim s ochna liniq

grim s ochna liniq