Грим

Четки за грим

четки за грим

Използването на качествени четки за грим ще направи нанасянето на продуктите ви за лице по-лесно. Освен това, фон дьо тена ви ще бъде винаги равномерно разнесен по кожата ви, а не на петна с различно оцветяване заради неравномерното натрупване на места. Не правете грешката да си купувате една дебела четка и с нея да слагате течния коректор, основата за грим, пудрата и всичко кремообразно, с което разполагате. По този начин, само след няколко използвания тя ще се наслои с различни количества от всичко налично и в даден момент няма да сте сигурни какво точно слагате върху лицето си. Това няма и да е полезно за красивия и здрав вид на кожата ви.

Не случайно са измислени различни размери и видове четки за грим за всеки отделен козметичен продукт. Понякога може да се окаже леко скъпа инвестицията в комплект качествени четки за грим, но със сигурност няма да имате дерматологичен проблем, провокиран от състава на косъма им, защото най-вероятно ще е естествен и хипоалергичен.

Използвайки четки за грим, веднага ще усетите и забележите видими различия в досегашното нанасяне на продукти за лице. Те са от значение, така както красотата и качеството на картината на художника зависи именно от четките. Ако сте начинаеща в сферата на гримирането, не е нужно да закупувате много четки, които ще ви объркат коя за какво е. Като за начало, сдобийте се само с основните, тоест за фон дьо тен, за пудра, за премахване на погрешно нанесените големи количества от даден продукт (използва се и за хайлайтър), смесителна (за сенки), друга за сенки, за вежди и за червило (или гланц).

Ако до сега сте нанасяли козметичните си продукти за лице без четки за грим, само пробвайте да ги използвате и ще забележите видими положителни резултати, след което никога повече няма да си помислите да се разделяте с тях. Особено, докато покривате кожата си с фон дьо тен, ще я усещате мека и копринена, погалена като от перо. Усещането е повече от приятно, освен, че разнасянето става равномерно.

Дебелината и дължината на различните уреди е съобразена с тяхното предназначение. Професионалните гримьори са установили в практиката си нуждата от специфична форма четки за поставяне на всяка част от грима. Всички те са съобразени с удобството и практичността от използването си, така че за да се постигне съвършен макиаж е немислимо той да се направи без тях.