kak da se grimirame sami

Знаем, че всяко момиче в даден момент от живота си си задава въпроса как да се гримираме сами. Все пак никой не се е родил научен. Тук сме, за да споделим опит с вас, относно грима в неутрални цветове. Те са изключително подходящи за есенния сезон, защото са в златистата гама. Съчетават се добре с всеки цвят дрехи и изглеждат добре в ежедневието. Не и за дискотека, обаче. Гримът е балансиран и ненатрапчив, въпреки че цветовете му са дълбоки. Блестящите бежови частици в сенките отразяват слънчевите лъчи и лицето ви засиява.

Съвети как да се гримираме сами

kak da se grimirame sami

Как да се гримираме сами, за да сме актуални за есенния сезон? Веднага ви даваме съвет да подчертаете чертите на лицето си с дълбоки златисти цветове и черна очна линия. Устните заслужават да бъдат червени – още един от есенните цветове. Повечето хора обожават да наблюдават смяната на цветовете на есенните листа. Нюансите, в които преминават са пленяващи. Почти сме сигурни, че същия поразителен ефект ще имат и тоновете на лицето ви.

Как да се гримираме сами – няколко лесни стъпки

kak da se grimirame sami

Ще ви покажем как да се гримираме сами в няколко лесни стъпки. Следвайте ги внимателно, както и снимките, за да се ориентирате в детайли. Ще имат нужда и от следните продукти и аксесоари за гримиране:

1. Фон дьо тен и/или коректор
2. Руж
3. Очна линия
4. Комплект за оформяне на вежди
5. Черна спирала
6. Изкуствени мигли (по желание)
7. Сенки за очи в кафяво, златисто, сребристо и черно
8. Четка за фон дьо тен
9. Четка за сенки
10. Четка за руж
11. Матово червено червило
12. Блясък за устни
13. Основа за грим
14. Компактна пудра за лице

Стъпка 1: Измийте добре лицето си. Подсушете го. Нанесете основата за грим. След нея коректора върху несъвършенствата на лицето. И веднага след това фон дьо тена. Ред е на пудрата за лице и на ружа по скулите.

Стъпка 2: Подчертайте веждите си с молив.

Стъпка 3: Нанесете неутрален тон средно кафяви сенки в гънката на очите си. След тях е ред на по-топлия нюанс, който е предназначен за външната V-образна форма.

Стъпка 4: Нанесете металическия цвят сенки по останалата част от горния си клепач. След това разнесете малка част от прасковения цвят в средата на клепача.

Стъпка 5: Сребристият цвят използвайте за подчертаване на вътрешния ъгъл на очите ви. По този начин ще ги направите да изглеждат и по-отворени и големи.

Стъпка 6: Класическият нюанс на черни сенки трябва да нанесете по ръба на окото, както отгоре, така и отдолу. За целта ще ви трябва много тънка четка за сенки. След това смесете внимателно с кафявото, за се омекоти цвета.

Стъпка 7: Ако искате да създадете по-драматично излъчване, подчертайте водната линия на окото си черна очна линия.

Стъпка 8: Време е да нанесете черна спирала за мигли а върху нея изкуствените мигли (по желание).

Стъпка 9: Използвайте червеното си червило за завършек на визията. Ако ще използвате грима за дневен, вместо червено червило можете да нанесете розово или прасковено.