Грим

Съвети за нанасяне на фон дьо тен

фон дьо тен

Никое момиче не се е родило научено как да се гримира и да нанася своя фон дьо тен, затова за да улесним тази ежедневна процедура при някои от вас, решихме да ви дадем няколко жокера. С тези лесни за следване съвети, разнасянето на „вълшебния“ козметичен продукт ще стане като детска игра. Не всички дами имат нужда от него, но някои от нас, жените, сме с проблемна кожа, често с петна или малки дефекти, които искаме да скрием. Други, имаме нужда да изравним тена си, защото не сме с перфектна пигментация.

Избирайки своя фон дьо тен, старайте се той да е възможно най-близкия нюанс до естествения цвят на кожата ви. В противен случай, рискувате лицето ви да изглежда неестествено и с видима разлика с цвета на деколтето и шията. Не е приятна гледка, повярвайте. Ако имате сериозни белези или дефекти, които се стараете да прикриете с по-тъмен цвят от продукта, имайте в предвид, че това не е правилния начин. Ако купувате фон дьо тен през летните месеци и се излагате на слънце, може би ще имате нужда от два нюанса. Защото в този сезон кожата ви е с тенденция да потъмнее, както и от продукт със защитен фактор.

Вторият критерии (но не по важност), по който трябва да избирате този козметичен продукт е типа на кожата ви. Има различни видове за такава от смесен тип, суха или мазна. Същото ви съветваме и при избора на пудра за лице. Компактната (на прах) например матира.

Купете си четка за фон дьо тен. С нея по-лесно и равномерно ще разнесете по кожата си продукта.

Нанасяйте го като щриховате лицето си с няколко точки на различни места – бузите, челото, брадата и носа. След това с леки потупващи движения го разнесете. Така ще получите почти перфектен фотошоп ефект.

Започнете „обличането“ на лицето си с продукта от средата. Нанесете първо по по-проблемните участъци, а именно Т-зоната. Там кожата ви има най-голяма нужда от него.

Препоръчително е преди да нанесете своя фон дьо тен да сте измили добре лицето си и да сте нанесли основа за грим. Ако кожата ви е прекалено суха, хидратирайте я с крем преди разнасянето му.