грим за по-слабо лице

Оптически може да създадете илюзия, която да промени физическите недостатъци във визията ви, използвайки подходящия грим за по-слабо лице. С помощта на няколко хитри трика, подсказани от професионалните гримьори, може да се преобразите по напълно неузнаваем начин. Тайната се крие в техниката, с която стилизирате чертите на лицето, посредством декоративната козметика. А коя жена не иска да изглежда по-слаба, макар и само в най-горната част на тялото?

Грим за по-слабо лице – шест професионални съвета

Следвайте тези техники, за да се сдобиете с нова визия, използвайки правилните инструменти и подходящия грим за по-слабо лице.

1. Трябва ви правилно туширане. По-тъмните нюанси в макиажа придават по-незабележим вид на зоната, върху която са нанесени. По-светлите цветове, обратно, ги карат да изпъкнат. Това може да бъде подсилено с използването на матиращ бронзант, който е с един-два тона по-тъмен от тена на лицето. Покритите с него части няма да се забелязват толкова, колкото зоните, които са осветени с тон или два. Те ще създадат нов облик на скулите, носа, брадичката и областта около веждите ви. Препоръчително е използването на четка за грим, защото по този начин няма да останат ивици върху лицето. Може да използвате прахообразни или течни продукти, но за топлите месеци най-подходящи са леките текстури от първия вид.

2. Заменете бронзанта с пудра. Ако искате да се получи правилен контур, не използвайте бронзант. Вместо топлите тонове, които дава този продукт, изберете по-естествени нюанси в тъмнокафявата гама с леко сиви полутонове. Контурът трябва да бъде едва доловим, нанесен с уверени движения на ръката и много смесване на покритието, за да не останат отделни линии, а цветовете да се преливат нежно. За постигане на най-добри резултати е необходимо да се използва специална четка за контур, която е със скосен връх. Пудрата трябва да се нанесе от линията на косата, след това да се продължи към арката на веждите и слепоочията, преди да отскочи върху ушния хрущял. Носът може да изглежда по-тънък, като се прокара по дължината му по-тъмен нюанс, докато меката челюст може да изглежда по-остра с пудра, използвана като контур и смесена под брадичката.

3. Изтънете веждите. Колкото и странно да звучи, колкото по-тънки и поддържани са веждите, толкова по-слабо изглежда лицето. Фокусът на вниманието попада върху областта под веждите и отваря погледа. Колкото по-естествено изглеждат те, толкова повече се доближавате до желания ефект. Създаването на по-висока арка балансира закръглеността на лицето и оптически вертикално го удължава.

4. Изберете котешки поглед. Един от най-атрактивните и ефикасни методи е вида с очи като на котка. Гримът, който излиза леко от края на клепача, придава по-тесен вид на лицето. Колкото по-опушени изглеждат очите, толкова по-структурирана и контурна е останалата част от лицето. Бъдете внимателни, за да не прекалите, но това е начина да се справите с по-пухкавото лиже. Този макиаж създава триъгълен ефект, променя естествената форма на лицето и прави очите важна и забележима част, която изпъква на преден план и отвлича вниманието от закръглените черти.

5. Акценти в центъра. Ако наистина искате да удължите оптически лицето си, ако то е с овална форма, създайте по-голямо разстояние в структурата във вертикален, вместо в хоризонтален  план. За тази цел, трябва да заложите на акценти в центъра, започвайки от челото и придвижвайки се през носа към устните. По този начин визуално насочвате вниманието по светлата вертикална черта, която разполовява лицето ви и измества фокуса от масивната ви челюст или бузи, като създавате илюзия за по-слаба структура.

6.Фокусът трябва да е върху очите. Има едно нещо, което направо обожаваме в новия тренд с лек, почти невидим грим и това са устните, оставени в светял гланц или бледо розово петно върху тях, докато шедьовърът в макиажа са очите. Когато устните са прекалено големи или ярко оцветени, това оптически скъсява разстоянието между тях и очите, а това подчертава кръглостта на лицето. От друга страна, когато оставите устните на заден план и създадете дързък и широк поглед с дълги мигли и очна линия, останалата част от лицето автоматично изглежда по-слаба и е нужен съвсем малко цвят, за да завърши оптическата илюзия.