- Advertisement -
Всичко за косата

Бърз растеж на косата

бърз растеж на косата

Мислим, че няма дама, която да не мечтае за бърз растеж на косата. Като една от най-големите слабости на нежния пол (а понякога и на по-силния), често всички ние полагаме всевъзможни грижи за нея. Но за да постигнете наистина бързо растяща коса, трябва да знаете няколко трика и правила. Не всичко опира до подходящите продукти. Понякога не осъзнаваме как ежедневните процедури могат да помогнат или навредят на гривата ни.

Бърз растеж на косата

бърз растеж на косата

Бърз растеж на косата можете да постигнете с няколко лесни за спазване съвети и правила. Имайте предвид, че средно косата расте с малко по-малко от сантиметър на месец, така че не очаквайте неочакваното. Въоръжете се с търпение и с правилните грижи и след няколко месеца усилията ви ще се увенчаят с успех.

Бърз растеж на косата

бърз растеж на косата

Съвет 1: Първото лесно за спазване правило за бърз растеж на косата е относно нейното миене. Не мийте косата си всеки ден. Прекомерното миене може да я направи по-крехка и склонна към накъсване. Това от своя страна довежда по-честна нужда от подстригване на големи участъци, а така определено няма да се сдобиете с дълга коса за кратък период от време. Миенето 3 пъти в седмицата е максималната допустима честота за изпълнения в банята.

Съвет 2: Мийте косата си с колкото може по-хладка вода. Топлината може да навреди на цялостта на косъма и да отнеме блясъка му.

Съвет 3: Сресвайте косата си само когато е необходимо, не прекалявайте с гребените и четките, защото и те накъсват косъма.

Съвет 4: Носете косата си спусната, колкото е възможно по често. Опъването с ластици изкоренява косми, които иначе не биха паднали.

Съвет 5: Подстригвайте косата си веднъж на 2 месеца. Запомнете – ножиците са ваши приятели. Колкото по често режете по 1-2 см., толкова по-бързо започва да расте.

Съвет 6: Нанасяйте върху косата си колкото може по-често маски с натурални съставки. Например такива със зехтин и мед.

Съвет 7: Пийте достатъчно вода. Това ще хидратира цялото тяло, както и кожата на главата. Това от своя страна създава благоприятни условия за бърз растеж на косата.