как да мием косата си правилно

Как да мием косата си правилно е въпрос, от които се интересуват голяма част от дамите. Именно поради тази причина ще ви дадем няколко съвета, с които вярваме, че косата ви ще бъде по-здрава и красива. Начинът, по който изглежда косата ви зависи от начина, по който се грижите за нея. А измиването й е една от най-важните грижи, колкото и незначителна да ви се струва тя. Много е важно да знаете тайните на тази процедура, за да имате добре изглеждаща грива. Научите ли се да я миете правилно, лесно ще се сдобиете с лъскава, здрава и силни коса. Първата тайна на красивата коса се крие в правилното миене. Ето какво научихме и ние от професионалистите в тази област.

Как да мием косата си правилно?

Стъпка 1: Срешете косата си преди да влезете в банята. По този начин ще намалите броя на космите, които ще попаднат в канализацията. Освен това, ще намалите вероятността от накъсване на космите. Когато се разресвате с мокра коса, косъма се накъсва. Не е толкова издръжлив при тази процедура. А движението на четката по скалпа стимулира кръвообращението.

Стъпка 2: Намокрете косата си старателно и започнете да втривате шампоана си в корените. Изсипвайте малко по малко количество в различни зони, за да има равномерно от продукта върху цялата ви глава. Изсипвайки една шепа отгоре рискувате да останат не добре сапунисани участъци. Разнесете пяната и шампоана си постепенно по дължината.

Стъпка 3: Когато косата ви е напълно сапунисана, сте готови да я изплакнете. Преди това обаче, й отделете 2-3 минути за масаж на скалпа с върховете на пръстите ви. Нежно масажирайте главата си с кръгови движения и повдигайте косата от корените от време на време. На всеки 20-30 секунди добавяйте малко количество вода. Целта на упражнението е да дарите косъма и скалпа си с максимално количество от полезните съставки на шампоана. Масажа отваря порите. По този начин ще повишите ефекта му.

Стъпка 4: Дойде време и да я изплакнете. Отстранете цялата мръсотия от косата си. Препоръчително е водата да бъде малко по-топла от хладка, но не и гореща. Измиването е приключило когато усетите, че започва да скърца.

Стъпка 5: След като косата ви е напълно измита, можете да добавите балсам за по-лесно оформяне и запазване на цвета на косата ви. След него ще я разресвате по-лесно и накъсването няма да е толкова. Другата полза от нанасянето на балсам е, че без усилия успява да хидратира повредените краища. Най-добре е да го оставите да действа точно толкова време, колкото е указано върху опаковката. Нанасяйте продукта в долната част на косата. Не забравяйте да изплакнете. Веднъж седмично може да замените балсама с маска според вида и нуждите на косата ви. Тя се втрива в корените и трябва да подейства също известно време, което може да научите от описанието върху опаковката. След изплакването й последната вода, с която обливате косата си е добре да бъде възможно най-хладка. По този начин се затварят люспите на косъма и той изглежда блестящ.