Всичко за косата

Екстеншъни – как да ги поставяме на различните прически

ekstenshani

ekstenshani

Екстеншъни – как да ги поставяме правилно на различните дамски прически? Напоследък стана все по-популярно жените да използват екстеншъни за коса, с които да се радват на по-дълги и обемни прически. Цените на екстеншъните са високи, особено, ако са наистина качествени и от истинска коса. И макар да се слагат сравнително лесно, има някои особености при поставянето им на пусната или на вдигната коса. Всеки екстеншън, в зависимост от дължината и дебелината си, има точно определено място върху главата, на което стои най-добре и най-естествено. И сега ще ви запознаем с някои трикове и съвети, които е добре да знаете, ако искате косата ви да изглежда ослепително разкошна.

Екстеншъни – как да ги поставяме при различните прически?

ekstenshani

Ще видите как може да поставяте правилно екстеншъни на точно определени места в зависимост от това как искате да оформите своята прическа – със странична плитка, на конска опашка, на пусната коса, на висок или нисък кок. Видеото най-отдолу ще ви бъде полезно, за да видите нагледно как се получава всичко стъпка по стъпка.

ekstenshani

Когато поставяте екстеншъни на пусната коса имате доста голяма свобода на избор. Това означава, че може да поставите колкото искате, но така, че да няма дупки и да бъдат равномерно сложени.

ekstenshani

За прически с плитки може да поставите екстеншън на мястото, където ще правите самата плитка – на една страна или отзад. В този случай за тази прическа са от ляво.

ekstenshani

Ако искате да имате обемна и дълга конска опашка, ще трябва да поставите в косата си повече екстеншъни. В този случай са използвани 4 единични, както и 2 треси така, че изобщо да не се забелязват. Във видеото най-отдолу ще видите как.

ekstenshani

За получаване на красиви и обемни прически с кок ще ви трябва подготовка с екстеншъни, каквато правите за събиране на косата в опашка. След това тя се промушва през гъба за кок. Косата се разделя на два сектора, които се усукват. Едната се увива около кръга и се закрепя с фиби отдолу. Отгоре върху нея се повтаря същото с втория сектор коса.

ekstenshani

А ето го и самото видео, в което ще видите какви, как и колко екстеншъни се поставят за всички тези красиви прически с екстеншъни.

 

източник:missysue.com