Всичко за косата

Сватбени прически – 33 неустоими идеи

svatbena pricheska na kudrici

Сватбата е незабравимо събитие в живота, при което двама влюбени, водени от любовта си един към друг, дават обещание за споделяне на всички мигове заедно по пътя напред. Подготовката за тържеството обикновено изисква голяма организация, за да бъде всичко изпипано в детайли. От избора на интересни покани за сватба до това с какъв нож да бъде разрязана сватбената торта. Оставяйки настрана дребните на пръв поглед елементи, главният фокус на събитието, разбира се, са младоженците и да бъдем искрени – най-вече красивата булка. Магията, която се създава около нея е неописуема и завладяваща, непускаща те до края на вечерта. Изящната сватбена рокля, ароматния букет, нежните бижута, финия грим, хубавата коса.. всичко това е част от този магнетизъм. Споменавайки косата, изборът на булката не винаги е много лесен спрямо нея. Често налице има голямо раздвоение дали косата да е пусната или прибрана. Тук сме подбрали различни варианти за красиви сватбени прически, с които се надяваме да ви бъдем полезни относно този избор.

Идеи за сватбени прически

svatbeni pricheski s pusnata kosa na kadrici

Сватбена прическа с пусната коса на къдрици – няма как да не отбележим, че къдриците за подобно събитие са едни от най-предпочитаните, а и няма как иначе. Изключително нежни, носещи толкова голяма доза романтизъм и съвършенство. Обикновено проблемът, който се появява при този тип прическа е възможността къдриците да „паднат“ и да не останат във формата, която са били, излизайки от салона за красота. Ако вашата коса не може да задържа за дълго ефектните букли, то се насочете по-добре към прическа с прибрана коса.

svatbena pricheska za dalga kosa s plitka i kok

Сватбена прическа с плитка и кок на една страна с къдрици – изключително нежна идея, стояща леко небрежно. Отминаха времената на стегнатите с много лак прически, които стояха като бетонирани. Актуални са леко небрежните, по-свободни коси, стоящи максимално естествено.

svatbena pricheska s voal

Сватбена прическа с воал – този вариант е с пусната къдрава коса. Фината прозрачна материя и дантелата позволяват да се видят направените едри букли. Друг начин е косата да е прибрана отзад на кок и върху него да бъде закачен воала.

svatbena pricheska na edna strana s kudrici

Сватбена прическа на една страна – много е подходяща за дълга коса, която да се направи на къдрици. Този тип сватбена прическа е много предпочитана сред булките. Дори и да нямате необходимата дължина може да сложите екстеншъни в същия цвят на вашата коса, които могат да се оплетат с нея по чудесен начин.

svatbena pricheska s pusnata kosa na kudrici

Сватбена прическа с пусната назад коса на къдрици – ако искате да бъдете с пусната коса, но същевременно да не ви пречи на лицето, то този вариант е чудесен избор. Косата е накъдрена и леко посъбрана с помощта на фрукети. Подобно укрепване също може да бъде направено с техниката за шиене на коса.

svatbeni pricheski na visok kok

Сватбена прическа с висок кок и бретон – ако сте сред дамите с бретон и не знаете какъв тип прическа да изберете, то този вариант може да ви допадне. Нежен и изчистен.

Ето и други вариации на вече споменатите типове сватбени прически:

svatbena pricheska za dulga kosa na kok s kudrici

svatbena pricheska na kok

svatbena pricheska s pribrana kudrava kosa

svatbena pricheska za dulga kosa

svatbena pricheska s plitka i kok

svatbena pricheska s pusnata kosa s kudrici

svatbena pricheska s pusnata cherna kosa

svatbena pricheska s plitka i nisak kok

svatbena pricheska za dulga kosa

svatbeni pricheski s dulga kosa

svatbena pricheska na kok s kadrici

svatbeni pricheski s pribrana kosa na kadrici s cvetq

svatbena pricheska s pusnata kosa

svatbena pricheska s pribrana kosa na kos

svatbena pricheska na kok s kudrici

svatbena pricheska s kadrici

svatbeni pricheski s pribrana kosa

svatbena pricheska na kok s plitka

svatbena pricheska na kok s kudrici

svatbena pricheska sus spletena kosa

svatbeni pricheski s pribrana spletena kosa

svatbeni pricheski s voal

svatbena pricheska za dulga kosa

svatbena pricheska s pusnata kosa

svatbena pricheska s kok na edna strana

Photo credit: Elstile-spb.ru