Всичко за косата

Лесни прически вдъхновени от Великият Гетсби

Лесни прически Великият Гетсби

Филмът на Бaз Лурман по книгата на Франсис Скот Фицджералд „Великият Гетсби“ събуди – така нареченото „флапър“ момиче, в нас. За тези, които не сте запознати с този стил – това са екстравагантните девойки от ХХ век, които се обличат в блещукащи тоалети, гласно изразяват циничното си отношение към света, държат се фриволно и живеят да купонясват.

Ако все още не сте прочели романът на Фицджералд и не сте изгледали последният филм по него, е време да го направите. След това със сигурност ще се върнете тук, защото повярвайте ми, историята ще ви накара да прослушате джаз и да си мечтаете за лукса и блясъка на това време. Ако сте минали по сценария на един от най-красивите истории създадени някога и разбирате за какво говоря, можете да се захванете веднага с тези лесни прически вдъхновени от Великият Гетсби.

Прическа с къдрици вдъхновена от Великият Гетсби

лесни прически Гетсби

Започнете да създавате прическата вдъхновена от Великият Гетсби, като си разделите косата на две части. Долната част я сплетете както е оказано на картинката долу, и я закрепете с фибички. После разделяйки косата си на малки части я накъдрете с маша за коса. След като ги накъдрите ги закрепете с фиби, за да стоят на мястото си и да не се пречкат с правата коса. След като сте накъдрили цялата коса, пуснете къдриците от фибите, разрошете ги с пръсти и после ги срешете. Стърчащите дълги краища ги подвийте и закрепете към плитките, които стоят под косата ви. Накрая добавете диадема в стил 20-те.

getsbi pricheska flapper

Втори начин за лесна прическа в стил Гетсби

лесни прически Гетсби

Тук прическата е още по-лесна, макар че изглежда наистина комплексна. Ето какво трябва да направите. След като сте си накъдрили косата, започнете да прехвърлите къдриците си в диадемата за коса. И така кичур, по кичур завивате докато не стигнете до момента, в който ви остава коса от прехвърлените кичури. Тях можете да ги завиете в малък разрошен кок.

лесни прически Гетсби

pricheska gatsbi nqkolko stapki