Ревюта

Висша мода: Chanel Пролет 2015

chanel vissha moda 2015 prolet karl lagerfeld

Отне шест месеца, за да се направят 300-те цветя, които украсяват сцената за ревюто на Chanel Пролет 2015. Всяко от тях има своя двигател, и когато в началото на шоуто Баптисте Джиамбикони прилага театрални пръски от CC-брандирана лейка, те едновременно избухват в механичен разцвет и имаш чувството, че пролет 2015 е в един свят, където е останал живот само в този малък синтетичен рай. „Или може би това е един свят, който никога не е съществувал, на първо място,“ се замисля Карл Лагерфелд след шоуто.

Визията на Карл за шоуто му

chanel vissha moda 2015 prolet

Той твърди, че визията за шоуто е дошла при него като светкавица. „Една сутрин в леглото, я видях за секунди.“ Което със сигурност би събудило диспептични чувства у повечето хора. Но това е великолепният Лагерфелд. Той вижда други светове и след това ги превръща в реалност. В случая, за новото си модно шоу, това е една градина, може би на лудия изобретател от филма „Метрополис“, който е един от любимите на Лагерфелд. Дали и Лагерфелд, също, не е до една известна степен луд учен, си шушукаха от медиите? „Не, аз съм добре обучена машина“, той отвръща на провокацията. „Знам си материята.“ И това се вижда от сцената на модното шоу.

Модна къща Chanel

chanel vissha moda 2015 prolet kostumi

Какво Лагерфелд наистина прави, е всеки сезон да усъвършенства една нагласа. Дрехите и аксесоарите съществуват, за да усилят този дух: плоските чорапени ботуши, оголените коремчета, на тромавите поли завършващи под коляното, огромните шапки от времето на Едуард или пухкавите бийнита… те са днешните съставки в продължаващата сага на постоянно преоткриване на модната къща Chanel, а Лагерфелд е екстрасенсова гъба, която поглъща енергията и нагласите на жените и ги привлича към него. Ако, преди Инес, Линда и Клаудия са играели ролята на музата, то сега на тяхно място са Кара и Кендал и колекциите, се променят съответно чувствеността им. Но това е уникалният гений на Лагерфелд, който преценя как да се съчетаят отраженията от тях в проекции на себе си. Тази особена комбинация от стил и съдържание е това, което дава на Chanel своята мощност.

chanel vissha moda 2015 prolet shapki

vissha moda chanel 2015 prolet

vissha moda chanel cvetq

vissha moda chanel prolet

vissha moda chanel prolet 2015

vissha moda chanel prolet 2015 cheren shifon

vissha moda chanel 2015 florali

vissha moda chanel prolet 2015 organza

vissha moda chanel prolet 2015 shifon

vissha moda chanel prolet 2015 shifon rakavitsi

vissha moda chanel prolet 2015 tsvetq

vissha moda chanel prolet cherno bqlo

vissha moda chanel prolet florali

vissha moda chanel prolet florali cvetq

vissha moda chanel prolet tsvetya

chanel vissha moda

chanel vissha moda 2015

chanel vissha moda 2015 prolet