маска против косопад

Падането на прекалено много коса е проблем, който може да се случи на всеки, независимо от възрастта. Ето една рецепта за домашна маска против косопад, която лесно може да си приготвите и ако я употребявате редовно, скоро ще постигнете желаните резултати.

 Домашна маска против косопад

Многобройните причини за падането на косата са различни, като например генетични фактори, наследственост, факторите на околната среда, стрес, депресия, бременност и недохранване. Наистина е от решаващо значение лечението на проблема възможно най-бързо. Ако не се лекува навреме, това може да доведе до много рядка коса и дори до плешивост. Така че, винаги е препоръчително да се опознае основната причина за падането на косата и да се елиминира, за да се радвате на гъста и силна коса.

С цел максимално запазване на кичурите върху скалпа, може да прибегнете към специфични медикаменти като серуми, лосиони и лекарства, които ще ви помогнат в борбата с косопада.  Но подобно лечение може да се окаже доста скъпо, а химикалите, които са използвани в продуктите, могат да причинят някои други неприятни странични ефекти. Ето защо, може да се използват естествени, все още ефикасни средства за защита в домашни условия, за да се намали падането на косата.

Ето рецептата за маска против косопад, която може да си приготвите сами в къщи:

Необходими съставки

– 1 с.л. мед

– Рициново масло

– Яйчен жълтък

– 1 с.л. ром

– Витамин А и Е на капсули

Метод : За да си направите тази страхотна маска за коса, трябва да смесите меда с малко количество рициново масло, жълтъка и рома. За да извлечете още повече ползи, докато сместа престоява върху скалпа ви, счупете по една ампула Витамин А и Е. Разбъркайте добре получената каша и я нанесете върху скалпа, като покриете добре корените и кичурите по дължина. Увийте главата с топла кърпа и изчакайте поне един час, за да проникнат съставките дълбоко. След това измийте с бебешки или друг мек шампоан.