Всичко за косата

Модерни прически за жени над 50

moderni pricheski

moderni pricheski

Идеи за модерни прически за жени над 50-годишна възраст.

Много жени споделят, че едва след като са преминали 50-те, са започнали да се наслаждават напълно на живота. Спират да се тревожат какво мислят или говорят хората за тях дотолкова, че започват да се фокусират изцяло върху собственото си щастие. Разбира се, това съвсем не означава, че не искат да изглеждат привлекателно и стилно, а просто, че знаят кога да пропуснат някои тенденции и вместо това да изберат визия, която им подхожда. Прическите не са изключение от правилото и макар различните стилове прически да идват на мода и да си отиват след време, има някои дамски прически, които са с класически вид и винаги подхождат на жените в по-зряла възраст. Важното е да имат правилните нотки, за да изглеждат като свежи и шик модерни прически, а не като стари и отдавна преминали.

Модерни прически за жени над 50

moderni pricheski

Макар, че мнозина вярват, че с напредването на възрастта жените трябва да намаляват дължината на косата си, тези прически за дълга коса показват, че тази идея вече не важи. Жените на и над 50 години могат да изглеждат фантастично с прическа за дълга коса, без да усещат натиск да я подкъсят. С тези модерни прически те изглеждат дори по-младежки. Препоръчителни са предимно за дами с гъста коса и всичко, което е нужна е правилната подстрижка, стилизирането и поддръжката, за да носят гордо разкошната си грива на всяка възраст.

Правата дълга коса има тенденцията да смъква визуално лицето, в частност на по-възрастните жени. Ако забелязват това върху себе си, те могат да решат проблема с добавяне на младежки къдрици към своите прически. Раздвиженият им стил ще помогне за добавяне на живот в косата, а лицето ще изглежда по-светло и младо.  Те са перфектни за специални поводи, защото изглеждат като луксозни и бляскави официални прически. Ключовите подстижки за дълга коса в случая изискват създаване на няколко дълги кичура, които да оформят и текстурират косата. Стилизирането изисква голяма маша за коса, която да навива косата в посока навън, за да запази лицето отворено и светло.

moderni pricheski

Правите и рамкиращи лицето модерни прически за жени над 50 са следващото предложение. Докато правата като струна коса е трудна за постигане от жените, независимо дали са на 20 или на 50, а палавите прически с къдрици могат да отнемат повече време, дългата коса с няколко по-къси кичура пред лицето може да е по-лесен за поддържане вариант. Мекотата, която излъчва тази модерна прическа, създава чудесен женствен външен вид. Стилизирането след подстригването на кичурите, които да рамкират лицето, изисква изсушаване със сешоар и кръгла четка за леко подвиване в краищата на късите кичури, което да създаде форма и раздвиженост.

moderni pricheski

Прически с бретон за дългата коса са опция за дамите, които обичат дължината на косата си, но смятат, че изглежда малко скучно. Модерните бретони са чудесен начин да се поднови леко всяка дамска прическа, без да се намалява дължината. Бонусът при подстригване на бретон е скриването на някои линии на челото, които може да притесняват дамите над 50. Всеки бретон също така има подчертаваща красиво очите способност. Има два основни вида прическа с бретон – по-дълъг и стилизиран на една страна или равен и падащ хоризонтално прав бретон. Тъй като с напредването на възрастта косата започва естествено да се подвива, за дамите над 50 е по-добра опция да изберат прически с бретон на една страна. От друга страна, правите бретони изглеждат чудесно на жени с фина коса, когато са подстригани леко разхвърляно и са стилизирани с обем, а на тези с гъста коса – равно.

moderni pricheski

Всички прически за средно дълга коса са много податливи на различен стайлинг. Не само, че стоят добре на жени с различна форма на лицето, но и са много лесни за стилизиране. Не на последно място, те са много популярни в момента. Всички жени над 50, които са решили да скъсят или да си пуснат косата по-дълга, нека да се спрат по средата. Има голяма вероятност да запазят тази дължина за дълго време.

С напредването на възрастта, за съжаление, косата започва да се променя и да губи своите форма и обем. Най-добрият начин да се съживи е като й се даде раздвиженост с добавянето на слоеве. Една прическа за средно дълга коса с пластове е чудесна опция за много жени. Тя изглежда младежки и леко, докато запазва полиран и женствен вид. Постигането на поредната от тези модерни прически за жените над 50 става с подстригването на най-дългите кичури до нивото на раменете. Тази дължина дава повече движение, тъй като опира в раменете. Горните слоеве трябва да бъдат постепенно по-къси, дискретно завършващи около скулите и челюстта.

moderni pricheski

Един от вечните стилове, който продължава да присъства сред актуалните модерни прически за всички възрасти и да изглежда чудесно сезон след сезон, остават женствените прически за средно дълга коса с бретон.  Те не изискват много грижи за поддръжка и са подходящи както за права, така и за чуплива или къдрава коса. Правилната подстрижка тук изисква подстригването на косата 2-3 пръста под нивото на раменете, за да се балансира бретонът. Трябва да се внимава с тежкия бретон, който може да изтегли визуално лицето надолу и да хвърля тъмни сенки, така че за дамите над 50 е по-подходящ вариант по-лекия или страничен бретон. Страничният е препоръчително да бъде с по-къса дължина, която едва достига веждите или, ако бъде по-дълъг, трябва безпроблемно да се стеснява в останалата част от косата.

moderni pricheski

Стилните по-дълги прически каре са следващото предложение за модерни прически за дамите над 50, над което е добре да се замислят, защото ще внесат младежко излъчване във визията им и подхождат на всички. Те стигат някъде между традиционната прическа боб и дължината за обикновените прически за средна коса, и изглеждат шик и модерно. Най-добре изглеждат върху бляскавите здрави коси, като акцентират върху обема и рамкират лицето. Най-стилният вариант за прическа каре е когато отзад на врата е малко по-къса и повдигната, а около лицето падат дълги кичури. Краищата е добре да са затъпени, а разделянето на пътя на една страна би направило визията в по-мек стил, докато носен направо би бил поразителен. Тези прически карета могат да се носят както с права, така и с чуплива коса.

moderni pricheski

Има и интересни прически за къса коса за дамите над 50, а те дори са най-популярните сред жените в по-зряла възраст, тъй като повдигат и осветяват лицето. Практичните къси прически са по-лесни за стилизиране и са подходящи за фина коса. Ако някоя жена се спре именно на такава прическа за къса коса, не трябва да забравя редовно да подрязва израсналата коса, за да поддържа прическата си шик.

От Шарън Стоун до Крис Дженър, дамите над 50 предпочитат да носят модерни къси прически с бретон. Те са стилни, забавни и леко флиртуващи и са чудесна опция за жените, които са решили да скъсят косата си. Поддържането на някаква дължина в тези къси дамски прически ще позволи леко небрежно-рошавото им стилизиране, което добавя фантастичен младежки вид към визията. Леките бретони ще позволят на прическите да изглеждат женствено, а освен това могат да се стилизират назад, за да се постигне уникална вариация. Важно е да се постави малко продукт за коса върху бретона, за да не изглежда „смачкан“ и плосък, а да бъде жизнен и с текстура.

moderni pricheski

Когато става дума за модерни прически, нищо не може да победи класическата прическа на черта. Този стил винаги изглежда шик и ласкателно, независимо от актуалните тенденции. Гладките прически на черта, които завършват около височината на брадичката за идеални за рамкиращ лицето стил. Те разкриват чертите на лицето, не дотолкова, колкото по-късите прически, а нежно падат покрай него, вместо да го закриват. Добавянето на различни слоеве е много подходящо за жените над 50. Важно е да внимават тези с гъста коса, защото ако я подстрижат твърде късо, могат да постигнат „пухкав“ вместо пригладен ефект.

moderni pricheski

Докато класическите прически боб са гладки и полирани, то къдравата им версия е женствена и сек*и. Меките къдрици, които завършват на врата, правят тази визия една от най-успешните за жените над 50. Те внасят движение в косата и й придава обем и стил. Лесно се постигат със запазване на корените обемни чрез изсушаване със сешоар и кръгла четка, докато косата се дърпа нагоре. Добавянето на няколко големи къдрици отдолу ще завърши визията. Навиването в двете посоки ще създаде естествен вид.

източник:thetrendspotter.net