Всичко за косата

Топ 10 къси прически и подстрижки

kusi pricheski

kusi pricheski

Ще ви представим топ 10 къси прически и подстрижки, с които да ви убедим, че една къса коса може да изглежда много стилно. Повечето от нас сякаш се страхуват да имат къса прическа и подстрижка, най-вече породено от въпроса как да оформим къса коса и тя да изглежда добре. Е, няма да ви лъжем, че трябва да отделяте време за постигане на хубава прическа, но то в сравнение с дългата коса, повярвайте ни е в пъти по-малко. Измиването, изсушаването и стилизацията на къса коса е по-бързо. Ако сте решили да имате прическа черта, то знайте че трябва да полагате грижи за нея. Ако не можете сами да я сушите със сешоар, то с преса също може да постигнете страхотен вид. След измиване косата има голям обем и е неоформена, а за да постигнете гладка визия на своята прическа черта, използвайте преса или сешоар. Той отнема повече време, но косата стои ефирна и не се слепва.

Къси прически и подстрижки

kusi pricheski i podstrijki

Любимата и класическа прическа каре е изключително шик и стилна. Но винаги трябва да бъде стилизирана, за да имате хубав вид на косата. С четка и сешоар навийте краищата на косата си навътре или с помощта на преса.

kusi pricheski

Прическа боб с бретон – в последно време тя се превърна в една от най-търсените къси прически и подстрижки. Дължината й варира малко под ушите. Ако на вашето лице отива бретон, то не се колебайте да го направите.

kusi pricheski

Прическа лоб – нашият фаворит! Името й идва от дълга прическа боб, а дължината й достига до раменете. Към нея може да добавите бретон или пък не. По-голямата дължина на косата в този вид къса прическа позволява да се направят и къдрици.

kusi pricheski

Прическа пикси – при нея дължината е сведена почти до минимум. Тази легендарна къса прическа се въвежда от Мия Фароу и днес редица други известни личности продължават да носят холивудския блясък.  Поддържането на прическа пикси у дома е проста и универсална задача, като редовното посещаване във фризьорски салон, не е необходимо. Жените, които търся много къса прическа и лесна за поддържане, това е идеалният избор.

kusi pricheski

Относно самото оформяне на къса прическа, то подобен малък кок в горната част може да стои много закачливо. Особено е подходящ за боб и лоб прически.

kusi pricheski

Мокър ефект – вече ви представихме новите тенденции за коса есен-зима 2018-2019, където модните подиуми дават зелена светлина на коса с мокър ефект. В нашата страна няма много ентусиасти по темата, но подобна стилизация може да стои изключително добре за вечерен повод.

kusi pricheski

Прическа кок за къса коса. Съгласни сме, че трябва да имате коса почти до раменете, както е при лоб, за да постигнете подобна визия. Наличието на бретон придава един зашеметяващ вид, нали?

kusi pricheski

Прическа на два кока, която е доста младежка и закачлива. Можете да сплетете двете опашки и тогава да ги направите в две малки кокчета. Прически с плитки за къса коса ви представихме вече и ви убедихме, че е възможно тяхното постигане и дори на много къси коси.

kusi pricheski

Кой е казал, че къдравите къси коси не могат да изглеждат добре. Ситните къдрици са изключително красиви. А тази прическа за къса коса лесно може да се постигне при лоб и прическа каре.

error: