къси прически

Ще ви представим топ 10 къси прически и подстрижки, с които да ви убедим, че една къса коса може да изглежда много стилно. Повечето от нас сякаш се страхуват да имат къса прическа и подстрижка, най-вече породено от въпроса как да оформим къса коса и тя да изглежда добре. Е, няма да ви лъжем, че трябва да отделяте време за постигане на хубава прическа, но то в сравнение с дългата коса, повярвайте ни е в пъти по-малко. Измиването, изсушаването и стилизацията на къса коса е по-бързо. Ако сте решили да имате прическа черта, то знайте че трябва да полагате грижи за нея.

Ако не можете сами да я сушите със сешоар, то с преса също може да постигнете страхотен вид. След измиване косата има голям обем и е неоформена, а за да постигнете гладка визия на своята прическа черта, използвайте преса или сешоар. Той отнема повече време, но косата стои ефирна и не се слепва.

Къси прически и подстрижки

къси прически

Любимата и класическа прическа каре е изключително шик и стилна. Но винаги трябва да бъде стилизирана, за да имате хубав вид на косата. С четка и сешоар навийте краищата на косата си навътре или с помощта на преса.

къси прически

Прическа боб с бретон – в последно време тя се превърна в една от най-търсените къси прически и подстрижки. Дължината й варира малко под ушите. Ако на вашето лице отива бретон, то не се колебайте да го направите.

къси прически

Прическа лоб – нашият фаворит! Името й идва от дълга прическа боб, а дължината й достига до раменете. Към нея може да добавите бретон или пък не. По-голямата дължина на косата в този вид къса прическа позволява да се направят и къдрици.

къси прически

Прическа пикси – при нея дължината е сведена почти до минимум. Тази легендарна къса прическа се въвежда от Мия Фароу и днес редица други известни личности продължават да носят холивудския блясък.  Поддържането на прическа пикси у дома е проста и универсална задача, като редовното посещаване във фризьорски салон, не е необходимо. Жените, които търся много къса прическа и лесна за поддържане, това е идеалният избор.

къси прически

Относно самото оформяне на къса прическа, то подобен малък кок в горната част може да стои много закачливо. Особено е подходящ за боб и лоб прически.

къси прически

Мокър ефект – вече ви представихме новите тенденции за коса есен-зима 2018-2019, където модните подиуми дават зелена светлина на коса с мокър ефект. В нашата страна няма много ентусиасти по темата, но подобна стилизация може да стои изключително добре за вечерен повод.

къси прически

Прическа кок за къса коса. Съгласни сме, че трябва да имате коса почти до раменете, както е при лоб, за да постигнете подобна визия. Наличието на бретон придава един зашеметяващ вид, нали?

къси прически

Прическа на два кока, която е доста младежка и закачлива. Можете да сплетете двете опашки и тогава да ги направите в две малки кокчета. Прически с плитки за къса коса ви представихме вече и ви убедихме, че е възможно тяхното постигане и дори на много къси коси.

къси прически

Кой е казал, че къдравите къси коси не могат да изглеждат добре. Ситните къдрици са изключително красиви. А тази прическа за къса коса лесно може да се постигне при лоб и прическа каре.