Всичко за косата

Прическите, които всички ще искат през 2018

pricheskite za 2018

Прическите, които дамите ще предпочитат през 2018-та година, ще предложат по нещо за всеки вкус. За да получите вдъхновение за нова прическа отново ще можете да се доверите на модните списания,  Pinterest или Instagram и с телефон в ръка или откъсната страница да покажете на фризьора си какво точно желаете да направи с косата ви следващия път, когато седнете на стола в салона му. Вижте какви ще бъдат топ тенденциите за цветове, текстури и дължини при прическите, които ще властват през следващите 365 дни.

Прическите, които всички ще искат през 2018

pricheskite 2018

Дамска прическа с дължина до раменете.

Прическите с дължина на косата, която стига до рамото, ще допаднат на всички дългокоси дами. Те ще дадат възможност на изтощената коса да си почине. Благодарение на по-агресивните цветови техники през последните четири години, като омбре и балеаж, кичурите на жените, които предпочитат да носят прически за дълга коса станаха все по-крехки и  увредени с прекалено избелени краища.

За да се постигнат изчистен, елегантен външен вид през новата година, жените ще се осмелят да заложат на такава прическа за средно дълга коса с цел да се избавят от нацъфтелите си и сухи краища. Очакванията са да се виждат все повече дължини, които стигат до брадичката или раменете.

pricheski idei 2018

Естествено изглеждащи прически.

Дивите, луди и в крайна сметка смели стилове и нюанси, определени от преминаващата вече година, ще отстъпят място на естествената визия. Тенденциите при прическите за 2018 г. ще се съсредоточат върху подобряването на натуралната красота.

С отдръпването от агресивните цветове на косата, ще виждаме все повече смесени по естествен начин цветове с тънки акценти, които постепенно да изсветляват основния цвят на косата.

Преминаването от необичайни нюанси в полза на цветовете, които действително се срещат в природата, може да не е толкова авантюристично, но със сигурност е по-удобно за носене в офиса, в училище и за официални поводи. Плюс това, тези техники ще дадат на уморените боядисани коси една много необходима почивка. 

pricheski bob 2018

Разрошена прическа боб.

Коафьорите предвещават, че популярната през годината прическа за къса коса с обем в корените и бретон, която си остава класика и винаги ще изглежда добре, ще бъде трансформирана в по-дълъг, по-разрошен боб.

Дамите, които са заложили на практичните къси прически могат да оставят косата си да израсте и да я оформят във вечната прическа каре. Изисканият боб може да бъде носен както на гладко изправена коса, така и на небрежно изглеждаща и симпатично разрошена. По-дългите прически каре могат да бъдат по-гъвкави, тъй като могат да бъдат стилизирани по много начини – на кок, на опашка, на една страна.

pricheskite 2018

Ясно видими омбре корени.

Докато видимите, контрастиращи или сиви корени често са основната причина да запазите час за среща с вашият колорист, не бъдете толкова прибързани да ги покриете през 2018 г. Популярната преди тенденция, наложена от популярните дами от Риана до Кайли Дженър с бяло и сиво, дава път на по-естествения омбре вид косата, така че корените отново са на мода.

Не се притеснявайте да оставите корените си да израстат и да се виждат, особено ако са част от цялостната ви омбре прическа, в която косата става все по-светла към краищата.

2018 pricheski bob s breton

Френски шик.

Прическите на плажни вълни в стил „момиче от Калифорния“ ще бъдат неглижирани през 2018-та. Най-големият тренд, който ще се наблюдава както в салоните за красота, така и по улиците, ще бъде „шик момиче от Франция“. Дамите ще се отдалечават от визията на плажни блондинки и ще предпочитат по-тъмни нюанси и по-остри подстрижки. Специфичната прическа представлява по-конкретно боб с бретон.

Най-популярния стил на Pinterest, който е и предпочитаната всекидневна прическа на последните няколко сезона е запазената боб прическа с бретон. Французойките я носят продължение на десетилетия и от време на време, тя отново става популярна в САЩ и останалите държави.

damska podstrijka 2018 geometrichna kupa

Геометрично изрязана коса под формата на купа.

Силните и структурирани визии също ще доминират сред прическите за 2018. Това ще бъде годината, в която ще бъде отрязано всичко. Подстригванията на купа и силната геометрия ще доминират в стиловете.

Геометричната подстрижка с необичайна форма е супер секси, но може да изисква висока поддръжка, тъй като не можете просто да вържете косата си в конска опашка по време на мързеливите недели или когато нямате време да оформите косата си. Освен това изисква много увереност в стила като цяло, за да изглежда супер готино, но не трябва да се страхувате да опитате.

kosa cvetove 2018 pastel

Пастелен цвят на косата.

Косите, боядисани в пастелни цветове се появиха през 2017 г., но тяхната популярност ще продължи да нараства през 2018 г. Те няма да бъдат носени само от  светлокосите дами или от младите момичета, както до сега.

Има общоприето погрешно схващане, че само платинено русите блондини могат да носят този модерен цвят на косата. Пастелите могат да изглеждат също толкова красиво и нежно и при брюнетките. Освен, че ще виждаме много жени с нежно сини и розови коси, най-хубавото е това, че ще ги носят хора от всички възрасти.

Ако имате тъмни кичури и отдавна чакате да си поиграете с розовото и синьото, сега е вашият шанс да го направите, благодарение на напредъка в химията при боите за коса. Макар, че естественото ще бъде популярна тенденция, вместо нея можете да опитате тази.

2018 pricheska tendenciq

Текстурирани и непретенциозни прически.

Въз основа на визиите, които бяха представени на модните ревюта, текстурираната без излишна суета коса с дълга и средна дължина ще бъде също много модерна през 2018-та.

Дамите, които ще запазят дължината на косите си ще ги оформят лесно, хлабаво и с много игра с текстурите. Тупираните, зализани назад или хлабаво оформени прически ще бъдат предпочитани, както и дължината точно под рамото.

Естествената и дори несресана коса, включваща меки вълни ще бъде достатъчна за безпроблемен външен вид. Жените ще започнат да приемат натуралната структура на косите си и ще престанат да  търсят начини да я променят.

pricheski s bretoni za 2018

Прически с драматични бретони.

Бретоните, отметнати леко на една страна, ще бъдат в полза на драмата и дължината през 2018-та. Дългите меки бретони, които са израснали до толкова, че да достигат до скулите, ще направят истинско изявление през 2018 г.

Не се притеснявайте, ако бретонът ви дразни или влиза досадно в очите, пречейки ви да виждате. Можете да го разделите на две част в средата, за да изглежда като „завеса“, което е много „точно сега“ и ви предпазва от постоянното пипане или издухване от очите ви.

pricheski do ramenete 2018

Прическата с дължина до раменете и подвити навътре краища.

Дръзките къси подстрижки освен гореспоменатите боб с бретон ще се върнат за тези дами, които са склонни да покажат чертите на лицето си, вместо да се крият зад каскада от дълга коса.

Прическата с дължина до раменете и подвити навътре краища насочва вниманието към брадичката и очите, както и към извивката на врата. Тя разкрива всичко по правилния начин.

 

2018 asimetrichni pricheski

Асиметрични прически.

Асиметричните стилове с много ярки цветове също ще се изявят за доминантност през 2018-та. Асиметричната прическа е дълга от едната страна, по-къса от другата и когато е съчетана с ярък цвят е наистина едно от най-красивите неща, които може да направите с вашите кичури.

Имайте в предвид, че прическите с асиметрична форма изискват ангажимент и поддръжка, така че бъдете готови да инвестирате необходимото време, за да бъде косата ви винаги в топ форма.

pricheski i cvetove za 2018

Повече цветове.

Цветът като цяло ще бъде нещо голямо и независимо от подстрижката и формата на косата. За да обедините цвета и прическата си, може да избирате от прическа с къса текстура до красива дълга коса със слоеве, създавайки перфектен секси вид на модел от  „Victoria’s Secret“.

Това включва мулти тонове в акцентите, като естествено русо, смесено със светло кафяво със златисти отенъци или средно кафява коса, съчетана с бледо русо, както и червена основа с руси  акценти, които създават красив краен резултат.

kusi pricheski 2018

Обемни прически за къса коса с бретон.

Късите коси с обем в горната част и бретон ще бъдат сред прическите на 2018та, които се носят най-често, особено, когато са във фазата си на пускане на по-дълга коса. През този период могат да изглеждат най-добре и да се стилизират по интересни начини.

Ако в момента сте с такава къса прическа, оставете я да израсне в горната част и ще изглеждате много модерно. Допълнителната дължина ще ви позволи гъвкавост с прическата, като добавите обем. Можете също така да добавите текстура със стилизиращ уред или някакъв обем с подходящ продукт за коса.

pricheski za dulga kosa na stepeni 2018

Прически с дълги слоеве.

Ако искате все пак да запазите дължината на косата си, може да й добавите текстура, обем и жизненост с помощта на дълги пластове. Дългите слоеве и рамкиращите лицето кичури ще предпазят прическата от това да изглежда сплескана.

Най-късите пластове трябва да започват от нивото на брадичката. Постепенното оформяне на косата на слоеве с различни дължини ще я изпълнят с обем и текстура.