pricheska morska mida s plitka

Прическа “Морска мида” с плитка, която всяка жена може да си направи сама в къщи и то без дори да се налага да използва огледало. Да, знаем че това звучи страхотно, защото след като я научите, лесно ще прибирате косата си от бриза, който постоянно я разпилява по този начин, докато сте на плажа без допълнително оборудване. Всъщност, прическата изглежда толкова изискано, че дори може да я използвате и към официалния си тоалет. А комплиментите са гарантирани! Следвайте тези последователни стъпки и скоро ще усвоите нов начин за стилизиране на дългата си коса през топлите летни дни.

Направете си прическа “Морска мида” с плитка в няколко лесни стъпки

pricheska morska mida s plitka pribrana kosa stapki

С този вариант на нисък кок няма как да останете незабелязани. Със сигурност поне няколко приятелки ще ви попитат как успяхте да го направите. Техниката на сплитане изисква няколко минути повече време, ако искате да постигнете наистина фина текстура. Ако исползвате по-дебели кичури, ще постигнете по-бързо готов вариант на прическа “Морска мида” с плитка. Разгледайте внимателно последователните снимки, които показват нагледно как точно да приберете косата си в тази прическа. Всичко необходимо, с което трябва да разполагате са няколко фиби и малък прозрачен ластик за коса.

1. Разрешете косата си. Отделете сектор с диаметър около 4 см най-високо отзад на главата си над дясното ухо.

2. Разделете го на две равни части и започнете да сплитате косата си на плитка тип “рибена кост”.

3. Вземете малък кичур от външната дясна страна, кръстосайте го отдолу и го смесете с вътрешната част на левия сектор. След това вземете малък кичур коса в близост до плитката. Кръстосайте го под десния сектор и го смесете с косата от левия сектор.

4. Повторете същото и с другата страна. Вземете малък кичур от външната страна до левия сектор, кръстосайте отдолу и го смесете с десния сектор. След това вземете малко коса в близост до плитката. Кръстосайте го отдолу под левия сектор и го смесете с косата от десния сектор.

5. Не забравяйте, че са нужни няколко сектора, за да се събере плитката. Не спирайте. Трябва да кръстосвате падащите кичури коса от външната част към вътрешността на плитката и също така да прибавяте малки сектори коса, разположени в близост до плитката.

6. Продължавайте да плетете в посока от дясното ухо към лявото рамо. Когато стигнете равнището на врата, завършете плетката с обикновена френска плитка. Завържете с ластик накрая.

7. Внимателно разпънете плитката, за да изглежда по-обемна.

8. Завийте плитката на нисък кок под формата на мида и подсигурете с фиби.

plitka pricheska napravi si sam