Всичко за косата

Прическа според формата на лицето

pricheska spored formata na liceto dalga kosa

pricheska spored formata na liceto dalga kosa

Когато си избирате прическа, трябва да вземете в предвид типа на косата и чертите на лицето си, за да направите най-подходящия избор. Но не забравяйте да съобразите вашата прическа според формата на лицето, защото това също е решаващ фактор, за да изглеждате добре. Изберете такава, с която да събирате комплименти, погледната от всеки ъгъл. Трима от най-добрите стилисти в света споделиха тайните, с който да намерите подходящата дължина и форма на косата, според структурата на лицето.

Прическа според формата на лицето – кръгла форма

pricheska spored formata na liceto kraglo

Когато си избирате подходяща прическа според формата на лицето, трябва да сте на ясно, че съществуват четири типа – кръгло, овално, квадратно и сърцевидно лице. Определете точно кой е вашият.

За кръгло лице е подходяща прическа с асиметрична форма на косата. „Кръглото лице изглежда наистина добре с микс от различни дължини. Ако оставите дължина под раменете и дълъг бретон на една страна, лицето ви ще изглежда по-слабо.“ , съветва специалистът.

pricheska spored formata na liceto kraglo dalga kosa

За кръглото лице са подходящи и дългите слоеве коса. “ Ако искате да изглеждате добре без бретон, оставете косата разделена на път, с дължина под раменете и кичури пред лицето, стигащи до челюстта.“

pricheska spored formata na liceto kraglo opashka

 „Лесен начин да добавите очертание е като вържете косата на гладка опашка на височина под или над линията на ушите.“ Пригладената и лъскава коса, в противовес с обема в корените, прави лицето да изглежда по-слабо.

pricheska spored formata na liceto kraglo  kasa kosa

Ключово, при носенето на прическа с дължина над раменете, е да я стилизирате неточно. Нека формата на косата да изглежда по начин, сякаш умишлено е разрошена“ , съветват коафьорите.

pricheska spored formata na liceto kraglo breton

 За кръгло лице е подходяща и прическа с бретон, подстриган на етажи. „Всичко тези малки кичури подчертават скулите и очите. Почти структурират скулите и ги правят изящни.

pricheska spored formata na liceto kraglo daljina do ramenete

„Ако имате кръгло лице,  опитайте прическа с дълги, драматични слоеве, подвити навътре точно под брадичката. Отзад на врата оставете по-къса дължина. Тази подстрижка структурира лицето и му придава ъгловатост. Правите линии балансират заоблената форма на лицето.“

Прическа според формата на лицето – овална форма

pricheska spored formata na liceto ovalno dalga kosa

 За лице с овална форма е подходящ плътният бретон. „Ако искате лицето ви да изглежда издължено, подстрижете плътен бретон точно под линията на веждите. Това оптически ще създаде илюзия за ширина на това място“.

pricheska spored formata na liceto ovalno dalga kadrava kosa

 „Друга подходяща прическа за лице с овална форма е оставяне на по-къс горен пласт и дължина на останалата коса под раменете. Това създава обем в корените. Добавете малко вълни в косите, за да избегнете строгия вид“, предлагат още специалистите.

pricheska spored formata na liceto ovalno kasa kosa breton nastrani

„Обемна прическа с дължина до ключицата и бретон на едната страна добавя мекота и издължава овалното лице.“

pricheska spored formata na liceto ovalno kasa kosa breton

Изразителната къса подстрижка е перфектна за овално лице. „С такава прическа насочвате вниманието към себе си. Има нещо много женствено и привлекателна в това, да покажеш врата и ушите си открити.“

Лице с квадратна форма

pricheska spored formata na liceto kvadratno kasa kosa

„Мека и скосена обемна прическа, която леко прикрива бузите и завършва точно над брадичката изглежда красиво на лица с квадратна форма“, твърдят коафьорите.

pricheska spored formata na liceto kvadratno kasa kosa breton nastrana

Смело може да изглеждате добре и с разрошена коса. „Така ще подчертаете етажите и ще отклоните вниманието от квадратното лице.“

pricheska spored formata na liceto kvadratno kadrici

Направете вълни в косите, като започнете от линията на ушите. Това ще прикрие разширената челюст.

pricheska spored formata na liceto kvadratno dalga prava kosa

 Дългата и права коса издължава оптически лицето с квадратна форма.

Прическа за лице със сърцевидна форма

pricheska spored formata na liceto sarcevidna kasa kosa na cherta

 За лице със сърцевидна форма е подходяща прическа с дължина под челюстта и обем в краищата, които не подчертава триъгълника на лицето.

pricheska spored formata na liceto sarcevidna kasa breton nastrani

Дългата коса с пригладени корени и бретон на една страна е подходящ избор за прическа за лице със сърцевидна форма. „Тук идеята е да се открият очите на показ„.

pricheska spored formata na liceto sarcevidna dalga na valni

Оставете няколко по-къси кичура на линията между ушите и носа, които да прикрият ширината в тази част на лицето със сърцевидна форма. Следващият пласт кичури коса да пада покрай брадичката. Нека да има обем в краищата, а не в корените на тази прическа“ , добавят предложения специалистите.

pricheska spored formata na liceto sarcevidna breton nastrana kasa

Последното предложение за дами със сърцевидна форма на лицето е къса прическа с плътен бретон, пригладен на една страна.