Всичко за косата

Прически 2017 за жени на 50 години

прически 2017

Прически 2017 за жени на и над 50.

Жените около 50 са самоуверени, способни и в разцвета на силите си, така че и прическите им трябва да бъдат също такива Те трябва да се отърват от идеята, че косата им трябва да бъде с определена дължина или форма, само защото са навлязли в 50-те години от своя живот.

На всяка възраст, най-добрите подстрижки са тези, които подхождат на начина на живот и подобряват чертите на лицето. Кремовете и процедурите за изглаждане на бръчките могат да направят чудеса с течение на времето, но добрата прическа е една от най-мощните (и моментални!) анти-ейджинг техники. Идеалната подстрижка може да отнеме години от външния вид само за час. Вижте кои са най-препоръчителните 10 варианта за дамски прически 2017 с младежки идеи за стилизиране на косата на очарователните жени на 50.

Прически 2017 за жени на 50

прически 2017

Дълга коса.

Даян Лейн доказва, че все още можете да носите прически за дълга коса в своите 50 години. Здравата коса на всяка възраст може да бъде красива, когато се носи дълга. Допълнителната дължина има тенденцията да работи най-добре за тези, които имат средно дълга и гъста коса.  Друг начин за добавяне на обем: попитайте стилиста си да ви направи дълги, рамкиращи лицето слоеве, които започват от врата надолу.

прически 2017

Прическа боб.

Стилната прическа каре на Джоди Фостър е идеална за дамите с фина или тънка коса. Дължината до брадичката прави косата да изглежда по-обемна и добре поддържана. Попитайте стилиста си за класически боб, но със затъпени с бръснач краища, които падат там, където започва челюстта. Тази прическа за къса коса разкрива чертите на лицето, докато добавя измерение към визията.

прически 2017

Прическа за средно дълга коса с къдрици.

С напредването на възрастта, къдриците постепенно губят своя блясък и жизненост. За да получите обратно своите пружиниращи спирали, помолете вашия стилист да намали дългата ви коса до раменете със слоеве като на Джина Гершон. Ако прическата няма никакви слоеве или измерение към нея, тя ще изглежда твърде тромаво.

прически 2017

Прическа боб на слоеве.

Закачливият стил на Анджела Басет е един фин, изтънчен вариант за оформяне на тежката прическа боб с изтъпена подстрижка. Тя изглежда здрава, млада и жизнена. Поискайте от фризьора си да ви направи боб с меки слоеве.

прически 2017

Прическа с бретон на една страна.

Мислете за страничните бретони като за  аксесоари: Те издигат иначе стандартната подстрижка със средна дължина. Друг бонус: бретоните са естествена (и по-евтина!) алтернатива на ботокс, която прикрива бръчките на челото незабавно. Ключът към получаване на визия като на Алисън Джени е в бретон, съчетан с останалите кичури в прическата.

прически 2017

Прически за средно дълга коса с леки кичури.

Докато дължина на косата малко под ключицата като на Джулиан Мур е подходяща за всички текстури коса, тя е чудесна и за добавяне на обем на изтъняващата с възрастта коса. Помолете фризьора си за дълги пластове в цялата коса и няколко рамкиращи лицето, които започват от нивото на брадичката. Те трябва да бъдат минимални и относително фини.

прически 2017

Модерно разрошена коса.

Ако търсите да добавите малко острота към вашия външен вид, помислете за модерна рошава коса като на Шерил Кроу. Бонус: слоевете в тази прическа също създават повече обем в близост до корените, където много жени биха могли да използват повдигане. Попитайте стилиста си за слоеве, които оформят лицето ви и са пропорционални един на един друг. След като слоевете са вече нарязани, вашият стилист трябва да използва бръснач, за да се създаде допълнително текстура и един модерен завършек на прическата.

прически 2017

Разрошена къса прическа.

Не е нужна дължина за стилизирането на рошавата коса – тя изглежда младежки и забавно подстригана. Положително доказателство за това е секси подстрижката на Лиса Рина. Вашият стилист ще добави много слоеве, които могат да се обърнат навън или да се оставят рошави.

прически 2017

Къса коса, но не съвсем.

Ако флиртувате с идеята да къса коса, но се страхувате, че ще изглеждате много мъжествено, зашеметяващата прическа на Шарън Стоун е точно за вас. Тази конкретна подстрижка излъчва женственост и изтънченост. Поискайте от фризьора си да направи на средно дългата ви коса къса подстрижка с много слоеве.

прически 2017

Подстрижка до ключицата.

Много жени смятат, че колкото по-възрастни стават, толкова по-къса трябва да бъде косата им. Прическата с дължина до ключицата- а ла Джулия Луис-Драйфус – е хубав компромис: тя дава илюзия за дължина, без поддържането на дълга коса или притеснение от занемарени краища. Това е не само лесна за поддържане прическа, но има и естествено движение, което прави косата да изглежда по-обемна.

източник:bhg.com

Inline
Inline