маска за коса с мед

Отново сме насреща, за да ви споделим рецепта за маска за коса с мед. Едно от най-важните неща за една жена, за да изглежда добре е красивият външен вид на косата й. И най-вече нейният блясък, който е символ на здраве и жизненост. Едно от нещата, които впечатляват мъжете е женската грива. Не всички харесват дългокоси, естествено, но част от инстинктите им ги кара да търсят жена със здрава, красива и лъскава коса. Може би не всички го правят съзнателно, но 90% от тях я забелязват когато е с добър външен вид.

Защо да изберете подхранване с маска за коса с мед

маска за коса с мед

Маска за коса с мед е една от ефективните процедури, които можете да приложите, в случай, че косата ви е изтощена и изгубила блясъка си. Предвид факта, че не се изискват големи инвестиции в скъпи козметични продукти, а само такива, които ще намерите в кухнята си. Едни от най-полезните вещества, които можете да дадете на косата си се намират в натуралните съставки. Тези лесни за приготвяне домашни маски ще дадат на гривата ви всичко нужно за нормалния й растеж, блясък и общо здраве. Подбрали сме именно такава, в която медът е основната й съставка, защото е перфектен овлажнител за коса, освен това я стимулира да расте, омекотява я и подобрява състоянието на скалпа.

Рецепта за маска за коса с мед

маска за коса с мед

Необходими продукти за маска за коса с мед:
2 с. л. кисело мляко
1 1/2 с. л. натурален, биологичен мед
1/2 ч. л. кокосово масло

Млечната киселина почистват скалпа, а протеините, които се съдържат в киселото мляко стимулират, подхранват и укрепват здравината на косъма. Кокосовото масло ще придаде на косата ви заслужения й блясък и ще я ароматизира добре. Ако косата ви е с дължина до нивото на раменете, тези количества от съставките ще са ви достатъчни, ако е по-дълга ще трябва да удвоите дозата. Смесете всички съставки в купа и ги нанасяйте с масажиране в корените. След това разнесете по краищата. Оставете да подейства за 15-20 минути и след това отмийте с шампоан.