Всичко за косата

Прически с вързана коса за лятото

прически с вързана коса за лятото

Лятото и пролетта са идеални за прически с вързана коса. Най-вече, защото оставяме тежките плетени шапки настрани и искаме да си покажем красивите черти и свежия летен тен на лицето. Ето защо сме ви приготвили 8 визии с вързана коса, вдъхновени от известните личности на Холивуд. Кармен Ейого е първата в списъка! Нейната прическа с вързана коса е прибрана опашка назад с възел в горната част. Усуканата прическа е шик, елегантна и изненадващо лесна да пресъздаване. Кармен е с къдрава коса, за това нейният стилист измива, издухва и изправя косата й преди да я прибере назад. За да получите този интересен възел, първо вземете малък кичур от косата и я увийте около опашката, след което взимате два сектора от опашката, като ги засуквате едно в друго, под формата на възел и закрепвате с фибички.

Най-актуалните прически с вързана коса

прически с вързана коса за лятото

Лъскавата висока конска опашка на Дженифър Лопез ни беше един от любимите бюти моменти от тазгодишните Оскари. Тя успя да запази във фокус бляскавата и красива рокля на Elie Saab, като същевременно предлага елегантно решение за дъждовното време. За да получи този външен вид, фризьорът Лоренцо Мартин прилага Straight Perfecting Balm L’Oréal Париж върху току-що измитата коса на звездата, която да се пребори с влажността. След като й изсушава косата с кръгла четка, той поставя големи горещи ролки, за да  създаде насипни, обемни къдрици. След като минава с четка по дължината, Мартин вдига косата на Джей Ло в една висока конска опашка. И накрая, напръсква с лак за коса, който  предотвратява чупливостта през цялата нощ.

прически с вързана коса за лятото

Оставете на Криси Тейгън да постигне перфектното несъвършенство на Златните Глобуси. От всички прически с вързана коса тази е най-модерна и елегантна. След като направите обем с голяма кръгла четка, след като я подсушите, увийте кичурите около маша. Когато цялата коса е готова, приложете специален крем, за да получите вълни и разрошена текстура. След това я приберете на висока опашка.

прически с вързана коса за лятото

За да дадете на вашата опашка ретро вид, опитайте вълни като на Даян Крюгер. Човекът зад външния вид на актрисата и модел е коафьорът Адир Абергел. Преди да преминете към завързването, накъдрете косата си на малки части. След като се охладят, ги срешете с голяма четка. После завържете косата си ниско, като разделите пътя на една страна. Оставете един накъдрен кичур да пада свободно пред лицето ви и, разбира се, завършете прическата, като я напръскате със спрей.

прически с вързана коса за лятото

Лорд прибра своите разпознаваеми огромни къдрици в стегната лъскава опашка на Златните Глобуси тази година. Коафьорът й Гавин Харвин сподели, че е искал да получи ефекта на истинска конска опашка и искал да се възползват максимално от цялата коса. След като  разделил косата й на две равни части, той с кръгла четка е започнал да изправя косата на певицата. Накрая е сложил на цялата коса на Лорд еликсир от масла, който да даде блясък и мекота на косата, след което с преса за коса е довършил изправянето.

прически с вързана коса за лятото

За тазгодишните награди SAG, Ема Стоун показа перфектната вързана прическа за къса коса. Със своята бляскава, но строга рокля на Dior, Ема вдъхнови стилиста Мара Росзък да заложи на прибрана коса. За да създаде тази усукана опашка, тя първо е издухала със сешоар косата на актрисата, след което и я е изгладила с преса за коса. След като завързала косата на малка опашка, е взела кичур коса и го е омотала около ластика.

прически с вързана коса за лятото

Ако не можете да се решите дали искате висока или ниска опашка, направете като Дженифър Анистън – тя е избрала някъде по средата. Звездите избират точно средната височина, защото тя не е прекалено строга, но не и прекалено ежедневна. Захванете косата си и я приберете в опашка, като оставите пластовете коса да падат свободно на лицето ви.

прически с вързана коса за лятото

Още една звезда, за чиито коси се грижи Адир Абергел, е актрисата Рийз Уидърспун. Исках да се създаде модерен стил, който има красиви чисти линии с препратки към 60-те“, каза той.  За да пресъздадете визията, първата ви работа трябва да е да нанесете балсам на влажна коса от корените към краищата, който да минимизира непокорните кичури, следван от пяна на корените. Направете страничен раздел и си изсушете косата. След като сте готови, направете големи къдрици и завържете в ниска опашка.