ruska modna grupa mafiq

Като чуеш „Руската модна мафия“, последното нещо, което ти изниква в съзнанието са елегантно облечени жени във висок клас дрехи позиращи пред камерите в модните столици. Наташа Водианова, Саша Пивоварова, Влада Рослякова, Маша Новоселова, Наташа Поли … това са само руските“супернови“ на модния бранш. Модните подиуми за превзети от руски дългокраки модели. И в това, разбира се, няма нищо лошо. Все пак модата е такава каквато е заради своята еклектика и разнообразие. Доскоро понятието „руски стил“ бе синоним на кожа, глиц, деним и диаманти, докато руските дизайнери оставаха почти невидими на международната сцена. Но това се променя, от както имената на група известни жени се спрягат в медиите по цял свят. И това се дължи изцяло на „Руската модна мафия“ или „Руската модна глутница“. Мирослава Дума, Уляна Сергеенко, Вика Газинская, Елена Перминова, Наталия Алавердян и Наташа Голдънбърг са едни от най-изявените и популярни руски имена в момента.

Руската модна мафия – елитът на руската мода

ruskata modna mafiq

Седем от топ 25 най-богати личности в света са от Русия. Тя е родина и на 85 милиардера. Най-високата концентрация на милиардери в света е точно в столицата й. След футбола и изкуството ултра-богатата аристокрация започна да се интересува и от мода. А повярвайте, модните лица на Русия имат дълбоки джобове. Мирослава Дума е дъщеря на руски сенатор, Уляна е омъжена за Данил Хачатуров, руски милиардер с арменски корени, Елена е съпруга на медийния магнат Александър Лебедев. И все пак, неподражаемият им стил и безупречен вкус за съчетаване на дрехи е това, което направи тези дами толкова известни. Както се казва модата може и да се купува, но стилът трябва да се притежава. „Ние дълго време бяхме една затворена страна, за това известно време, бяхме като дете влязло в сладкарница. И сега, в последните пет години, вкусът ни се развива в нещо по-изискано, нещо, което може да се привлече хора извън Русия.“, казва Анна Зюрова, редактор на руския Tatler. Да видим и отблизо жените, които в момента са на топа на руската и световна мода.

Лицата зад етикета „Руската модна мафия“

vika gazinskaya stil moda rusiq

Вика Газинская

Вика Газинская е моден дизайнер с еклектични и разнородни геометрични прически. Вика умело въвежда своята колекция в модните столици, като ги промотира носейки ги по време на Седмиците на модата. Заради различния си стил модните блогъри и фотографи веднага се влюбват в руския дизайнер и така Газинская печели популярност.

elena perminova moda stil ruska mafiq

Елена Перминова

Макар на настоящите снимките в Инстаграм русата красавица да изглежда разточителна и бляскава, миналото й е доста мрачно и тъмно. Само на 16 години тя е арестувана заради разпространение на наркотици. Елена решава все пак да помогне на полицията в разследването, заради което едва не я убиват. Благодарение на нейното съдействие полицията прибира на топло членове на местни наркобарони.  Перминова се запознава със съпруга си – бившия агент на КГБ и сегашен милиардер, точно покрай тези случки.

mioslava duma stil moda ruska mafiq

Мирослава Дума

Дъщеря на сенатор и съпруга на бизнесмен, Мира започва кариерата си като редактор в руския Harper’s Bazaar. През 2011 става редактор в сп. „ОК“ и лансира свой собствен сайт Buro 24/7. Руският интерес към световната мода се засилва, казва Дума, отчасти защото дизайн индустрията в Русия от перестройката насам остава сравнително малка, а богатството се е увеличило прекомерно. Разкошните лейбъли като Versace и Dolce & Gabbana бързо стават популярни през 90-те години, но вкусовите предпочитания са се разширени, което позволява да се отразят по-широк спектър от стилове с лейбъли като Prada, Céline, Stella McCartney и млади имена като Christopher Kane и Proenza Schouler.

natalia alaverdian stil moda

Наталя Алавердян

Наталия е арменка родена в Русия и израснала в Белгия. Въпреки това, тя е част от „Руската модна мафия“! Алавердян е стилист и скорошен дизайнер. Уникалното и око за мода се развива чрез мултидисциплинарна кариера обхващаща стайлинг, изкуство и фотография. Наталия е работила като моден редактор на Harper’s Bazaar в продължение на 5 години, преди да се захване с фотографската част и изкуството в списанието. От 2012 Наталя е дизайнер в собствения си лейбъл A.W.A.K.E.

natasha goldenberg moda stil ruska mafiq

Наташа Голдънбърг

Наташа започва като журналист в руския Hello, след което работи и в Grazia Russia. Тя е най-добра приятелка на Мирослава Дума, светска лъвица, стилист, дизайнер и собственик на собствена линия на дамско облекло „Tzipporah“, колумнист и моден блогър. Индивидуалният стил е рядка способност на Наташа да семесва висококласни брандове с масмаркет дрехи. Тя е известен с любовта си към необичайни шапки и невероятна способност винаги да бъде облечена подходящо за случая.

ulqna sergeenko stil ruska modna mafiq

Уляна Сергеенко

Трудно ни е да поберем в колаж Уляна, защото повечето и тоалети са пищни и шикозни! Уляна е дизайнер на висша мода и в момента е единственият дизайнер от Русия, който си показва колекциите по време на Haute Cоuture седмицата в Париж. Първата колекция на Сергеенко бе топло посрещната с добри отзиви, че стилът й е смесица от руски военни, литературни и приказни влияния.