прически за кръгло лице

Прически за кръгло лице. Как го правят звездите? 

Кой каза, че момичетата с кръгли лица са ограничени в избора си на прически? В действителност, кръглото лице, можете да си позволи почти всяка една прическа, най-важното е правилно да се оформи косата. За пример сме взели звездните красавици, които не се страхуват да експериментират със своя стайлинг.  Когато си правят определена прическа, основната задача за всички жени е да се съобразят с формата на лицето. Трябва визуално да прикрие закръглеността й. Това най-лесно да се постига, чрез идеално права коса, сресана на път, която оставя косата да пада гладко и да контурира лицето като оптически го удължава.

Кои са най-добрите прически за кръгло лице

прически за кръгло лице вързана

За да накарате лицето ви да изглежда по-овално, можете да приберете косата си зализана назад без да има път, или просто да я съберете във висока конска опашка.

прически за кръгло лице джиджи хадид

За прическите, които са прибрани ниско в тила стилистите съветват, да оставяте свободно падащи кичури около лицето, които ще загладят закръглеността на чертите ви. Топ-моделът Джиджи Хадид е от звездите с кръгло лице. На повечето фотографии обаче моделът изглежда с по-издължена физиономия. Това се дължи на успешно подбраните и прически и добър грим.

прически за кръгло лице къса коса

Ако имате кръгло лице, не е нужно да се страхувате от късите прически. Единствено, което е нужно е да се опитвате да изберете варианта без многослойни пластове и силна градация, това са неща, които само ще добавят обема към лицето ви. Ако косата ви е къдрава, направете си безгрижни плажни вълни и едната страна преметнете зад ухото си. Тази проста техника ще направи лицето да изглежда овално.

прически за кръгло лице настрани

Правият директен монолитен бретон е табу за тези, които са с кръгло лице. Бретонът визуално скъсява лицето и създава дисбаланс на пропорциите. По-добре е да премахнете цялата тази коса от челото си и да заложите на бретон на една страна точно както са сторили звездите на горната снимка.

прически за кръгло лице на страни

прически за кръгло лице кристина базан