Кино

Най-красивите еротични сцени от киното

sceni ot kinoto

sceni ot kinoto

Кои са най-красивите еротични сцени от киното? Еротиката във филма е деликатен въпрос. Тя е истинска магия, напрежение, чувственост, които не могат да бъдат постигнати чрез проста демонстрация на голото тяло. Избрахме едни от най-красивите еротични сцени в киното, които са получили статут на емблеми. Това са тези кадри, които вълнуват сетивата и предизвикват естетическо удоволствие.

Започваме класацията с легендарния стриптийз на Софи Лорен във филма  „Вчера, днес и утре„. Филмът, режисиран от Де Сика печели „Оскар“ в категорията „Най-добър чуждестранен филм“, но в историята на киното тя е велика и по друга причина – през 1963 г. еманципацията на екрана е било и изглеждало немислимо! Основният се*с символ на това време, знойната София Лорен в тандем с Марчело Мастрояни, с когото редовно си партнират на снимачната площадка, брилянтно се въплътяват в три колоритни образа на три различни повести. В едната сцена, актрисатата играе проститутката Мари, която съблазнява героя на Мастрояни. Невероятно привлекателна харизмата на голямата актриса кара да си спомняме за тази важна еротична сцена в историята на световното кино.

Най-запомнящите се еротични сцени от киното

sceni ot kinoto

Ким Бейсинджър в „Девет седмици и половина“

Ако има главен филм в света, който е за чувствената любов, то това е – „Девет седмици и половина„. Той не е само еротичен, но и проследява психологическата история с драмата на страстта и шокира света преди 30 години. Традиционно, основната сцена на картината се счита главната героиня на филма Ким Бейсинджър, която се съблича бавно под песента на Joe Cocker, въпреки че целият филм се състои от подобни сцени, лаконичност, алюзии и символи, които се превръщат в запазена марка. Всъщност, текста на Джо Кокър оттогава са превръща в привлекателна химн, а еротичният танц за Мики Рурк, превръща Ким в се*с символа №1 на Холивуд през 1980 г.

sceni ot kinoto

Битката на Бранджелина във филма „Мистър и мисис Смит“

Сексът и оръжията са като средство за психична борба – екшън филмът „Мистър и мисис Смит“ оставя в историята герои, които крият зад фасадата на перфектното семейство взривяващи скелети в гардероба. С борбата за оцеляване идва и грубият се*с, който е за помиряване. Централната сцена на филма става боят между героите на Анджелина и Брад в собствената им къща, когато в ход с юмруци, пистолети, ножове къщата се превръща в истинско бойно поле. Развълнувани от силния адреналин, омразата им се превръща в силна обич, а се*с сцената им, с която изцяло сриват къщата си по основи е една от най-горещите сцени в историята на световното кино.

sceni ot kinoto

Шарън Стоун в „Първичен инстинкт“

През 1992 г., екранира филмът „Първичен инстинкт„, който създава няколко нови социално-културни феномени, които допълват концепции за „фатална жена“. Еротичен кино-хит за опасната връзка между детектив, изигран от Майкъл Дъглас, и главната заподозряна, която е брилянтно изиграна от Шарън Стоун, е пълен със се*с сцени, но главната сцена на този филм е частта, в която героинята, която пуши е разпитата. Напрежението достига връхната си точка, когато момичето с цигарата в най-напрегнатия момент на разпита кръстосва краката си, показвайки липса на бельо. Магнетичните действия и невероятният се*суален темперамент на Стоун, не можа да устои дори опитният Дъглас. Тази сцена я превръща в основен се*с символ на 90-те години в Холивуд.

sceni ot kinoto

Никол Кидман и Том Круз в „Широко затворени очи“

Във филма „Широко затворени очи“ Никол Кидман и Том Круз не играят. През това време те са основната холивудска двойка, но прехвърлят страстта и умората от многогодишния си брак от реалния живот на екрана. След снимките на историята на примерния съпруг, който се отдават на забранените си желания, бракът им се разпадна. Откровеният ексхибиционизъм прави лоша услуга на двойката, но историята на световното кино последния шедьовър на Кубрик така дълбоко остава в съзнанието ни, защото едва доловимата страст, граничеща с умората от брака, можеха да изиграят само Кидман и Круз. Сексът с психологическия стрес или подчертания фройдизъм, могат да се видят във всички сцени на филма.