Всичко за косата

Най-подходящите отенъци според тена за брюнетките

idei kosa cvqt Sofia Vergara

idei kosa cvqt Sofia Vergara

Представяме ви най-подходящите отенъци според тена за брюнетките, след като обсъдихме този въпрос с блондинките в статията за точния нюанс на русата коса според тена на кожата. Нека да разгледаме отблизо красивите и известни дами, които могат да ни покажат как да постигнем зашеметяваща визия като тяхната. Меден, тофи, еспресо цвят – кой е казал, че тъмната коса може да бъде скучна?

Най-подходящите отенъци според тена за брюнетките

kosa cvqt koja gisele bundchen

Светла кожа – златисто кафяв отенък на косата

Плажният цвят в косите на Жизел Бюндхен е на върха на класацията ни. Той изглежда много натурално и затопля кожата. Ако искате да изглеждате като супермоделът, помолете вашият фризьор да боядиса косата ви в светло кафява база с акценти, няколко тона по-светли от корените, за да й придаде измерение.

pricheska ombre cvqt kosa koja jessica biel

Светла кожа – омбре ефект на косата

Да, все още ни харесва ефектът омбре в косата на Джесика Бийл. Вариращите нюанси от тъмно към светло се преливат нежно, без да се откроява контрастна граница. За да си „откраднете“ визията на актрисата, помолете своя колорист за средно-кафява база и два тона по-светла за краищата.

ideq cvqt kosa koja katie holmes

Светла кожа – отенък махагон на косата

Наситеният цвят на косата на Кейти Холмс се получава с база в шоколадов нюанс  с отенък на рубинено. Този ефект се постига с тънки кичури в тъмно червено, което се доближава до тъмния цвят на косата.

Тъмни коси с красиви нюанси

idei cvqt kosa cherna sandra bullock

Средно светла кожа – отенък орех на косата

Маслиновите полутонове в косата на Сандра Бълок може да се справят с дълбокия орехов цвят. Малко червен нюанс помага да изглежда лъскава, а освен това не позволява косата да изглежда равномерно и едноцветно боядисана.

idei cvqt kosa sofia vergara

Средно светла кожа -меден отенък на косата

Ако искате да имате цвят като косата на София Вергара, започнете със светло-кафява база, а след това боядисайте в златист акцент около темето, като започнете на 2 сантиметра от корените, като снопчетата стават по-наситени към краищата. Най-светлите отенъци трябва да са около бузите.

idei cvqt kosa jessica alba

Средно светла кожа -тофи отенък на косата

Изтънченото и модерно омбре на Джесика Алба е тъмно отгоре, но с пепеляви краища, вместо светли. За да си направите този вид, помолете за пясъчно-кафяви акценти, смесени над база с цвят еспресо.

idei kosa cvqt leona lewis

Тъмна кожа кожа – пепелно-бронзов отенък на косата

Цветът на косата на Леона Луис направо блести. Певицата има бронзов тен по рождение, така че пепелно-бронзовата база е чудесен старт за тъмната кожа. Приглушено-златистите тонове около лицето балансират добре това.

idei kosa cvqt joan smalls

Тъмна кожа кожа – еспресо отенък на косата

Макар да изглежда почти в един цвят, косата на Джоан Смолс всъщност става по-светло от ухото надолу. За да полученият нюанс в тон на кафе се уверете, че оставате в рамките на две нива на базовия си цвят.