козметиката

Грижите за визията и козметиката, които всеки уважаващ себе си мъж трябва да знае.

Козметиката отдавна не е предназначена само за дамите. Няма нищо лошо в това един мъж да се поддържа добре и това не включва само добра хигиена, добре оформена мъжка прическа и чисти обувки. Добрите грижи за кожата са от съществено значение за мъжката красота, ето защо използването на козметика от господата би трябвало да бъде нещо напълно приемливо. Свеж дъх, чиста кожа и интригуващ мъжки парфюм – нима това би накарало някой мъж или жена да не се чувства добре?

Козметиката и мъжете – оръжията на всеки спретнат мъж

козметиката

  • Миене на лицето.

Трудно ще се намери жена, която не посвети малко усилие да измие лицето си преди лягане. Същото трябва да се отнася и за момчетата. Според науката, средно мъжете се потят четири пъти повече на ден, отколкото жените. Прахът и мръсотията във въздуха през деня запушват порите предразполагат кожата към образуване на пъпки. А едва ли има привлекателно изглеждащ индивид с акне, независимо дали е мъж или жена, нали? Използването на измиващ продукт всяка вечер, както и използването на свиваща порите маска за лице веднъж седмично ще остави кожата по-свежа от всякога.

  • Сутрешни ритуали.

Ако все още не сте,  въведете малко вода за уста в ежедневната си козметична рутина, за предпочитане след сутрешното си кафе. Жабуренето с една капачка от нея ще направи дъха ви по-свеж, устата по-чиста и ще бъде вашият нов най-добър приятел, защото доближаването до събеседника вече няма да ви притеснява.

  • Парфюмни аромати.

Има няколко неща, по-лоши от това да се опитвате да проведете разговор с някой, който е щастливо подпийнал и прекалил с парфюма. Повечето от нас са имунизирани срещу собствения си аромат след около един час, но качествените мъжки парфюми запазват уханието си в продължение на целия ден. Не прекалявайте с пръскането, независимо дали усещате собственото си ухание.

  • Изпотяване.

Потенето е естествен телесен процес, но не е необходимо да се къпете само след тренировка, нали? Тази тема, колкото и за естествена да се приема, заслужава почетно споменаване. Скъпият дезодорант не е задължителен. Мъжете имат невероятно активни потни жлези, независимо от климата или дейността си. Така че, докато подсъзнателно получавате дневната си доза пот, не забравяйте под мишниците си да поставите рол он против изпотяване, за предпочитане специално разработен да не оставя следи или прашни остатъци по дрехите.

  • Добре оформена прическа.

Тези дни, истинските мъже също получат прически със сешоар. По-умните мъже дори притежават четка с двойно действие и топъл инструмент за стилизиране на косата. Ако сте благословени с гъста коса, опитайте да  се възползвате от нея, докато можете. Различните прически за средна коса и по- гъстата коса на вълни изглежда страхотно, оформена с малко стил и текстура.

козметиката

  • Премахване на излишни косми.

Премахването на космите, стърчащи от носа изглежда като една безкрайна битка, но те в никакъв случай не трябва да се скубят, защото това е не само болезнено, но също така сполучлив начин да се гарантира, че те ще израстат обратно два пъти по-бързо. Използването на тример е добро решение както за това място, така и за ушите. И докато оформянето на веждите все още трудно се възприема от някои мъже, то бръсненето на наболата брада не трябва да се пропуска. Както и поставянето на успокояващ балсам след това.

  • Балсам за устни.

Този продукт не е само за жени, защото сухите и напукани мъжки устни изобщо не са привлекателни. С един безцветен стик в джоба ще посрещнете по-ведро студените месеци. Можете да закупите и специално предназначени за силния пол балсами за устни без аромати и оцветители, които ще поддържат устните меки и хидратирани, а само вие ще знаете причината.

  • Крем за ръце.

На никой няма да му хареса едно ръкостискане с груби и сухи ръце, така че поддържането на хидратирана и подхранена кожа на ръцете е от особена важност, най-вече през хладните месеци. Използвайте лек и натурален крем за ръце задължително поне вечер преди лягане.

  • Грижа за краката.

Повечето мъже са рецидивисти, когато става въпрос за поддържането на краката си през студените месеци. Зимните ботуши, тренировките хладния въздух като цяло могат да опустошат добрия вид на краката ви. Покажете им малко любов с използването на крем за крака, подходящ за всякакви метеорологични условия, който нанасяте след изтъркването на грубата кожа от петите след всеки душ.

  • Овлажняващи продукти за кожата.

Човешката кожа е най-дехидратирана след горещ душ, така че не пропускайте да нанесете овлажняващ лосион за тяло от глава до пети, след като излезете от банята. Много марки предлагат продукти за мъже или такива без оцветители и аромати, които може да използвате. С тяхна помощ ще се чувствате комфортно в кожата си през всички сезони.

източник:thetrendspotter.net