уголемяване на устни с хиалуронова киселина

Ще ви запознаем с най-важните въпроси за уголемяване на устни с хиалуронова киселина. Не може да се отрече, че плътни и добре оформени устни могат моментално да привлекат вниманието. Загърбвайки дори красивата естетика, те са признак на добро здраве и младежко излъчване. Но през последните години за съжаление се нагледахме на редица лоши резултати и т.нар. патешки устни. Това разбира се допринесе на изпитване на сериозен страх по отношение на този тип корекция на устните. Като естети, тук ние ще се фокусираме върху положителния ефект от уголяване на устните, който да бъде естетически съобразен спрямо пропорциите на лицето и крайният резултат да бъдат устни, които утиват на лицето. Това е главната сентенция на консултанта на LAZARA по естетична дерматология – д-р Каляшева, до която се допитваме по редица въпроси свързани с дерматологията, венерологията и естетичната медицина. Ще се опитаме да обхванем всички въпроси и отговори отнасящи се за процедура по уголемяване на устните с хиалуронова киселина.

Какво трябва да знаем за уголемяване на устни с хиалуронова киселина?

уголемяване на устни с хиалуронова киселина

LZ: Кога процедурата по уголемяване на устните с хиалуронова киселина може да се прилага?

д-р Каляшева: Този вид корекция на устните може да се случи по възможно най-естетически и невидим начин, с краен резултат подмладяване и младежко излъчване. Нашите устни са изградени от много рехава съединителна тъкан, като с напредване на възрастта тя бива първа засегната. Резултатите са намаляване на обема, признаци на дехидратация, свиване на контура, фини и малки бръчици. Коригирането на всички тези дефекти не трябва да се възприема само като увеличаване на обема. Самото уголемяване на устни обикновено се прилага при тънка горна и долна устна, както и при намален обем, в следствие на напредването на възрастта. Инжектиране на хиалуронова киселина в устните е сред най-желаните нехирургични интервенции, защото се абсорбира напълно от организма.

LZ: Какви са предимствата при уголемяване на устни с хиалуронова киселина?

д-р Каляшева: Основното предимство на инжектиране на филър с хиалуронова киселина е, че се дава възможност за контрол върху постигането на желания обем. Също така той не уврежда тъканта и структурата на самите устни.

уголемяване на устни с хиалуронова киселина

LZ: Какво се взима предвид при поставянето на филър за устни?

д-р Каляшева: Корекцията налага по-комплексен подход, който включва:

  • общия обем на лицето
  • пропорциите на горна и долна част на лицето
  • загубата на мастни тъкани около устните
  • костната структура на устата
  • формата на брадичката
  • профилът на филитралната колона

Задължително се взима под внимание профилният изглед и съотношението на обема между горната и долната устна, защото и двете са еднаква важност. На база на всички тези точки се цели да се постигне цялостен естетически вид на съотношението между обема на устните и цялостната проекция на лицето. Или с други думи – устни, които отиват на лицето Ви! Идеалното съотношение за горна/долна устна е 1:1.6, с подчертани купидони. Аз подробно обяснявам на пациентите си защо в дадени случаи не съм склонна да инжектирам толкова много продукт, колкото пациентът първоначално си мисли, че иска. Трябва да се обръща изключително внимание на детайлите, като каква големина и представа за формата очаква пациентът; да се обясни, че най-добрият и естествен резултат се постига чрез многократно инжектиране на малко количество продукт, което ще доведе до по-високо ниво на удовлетворение на пациента, като в същото време се запазва естествена и красива визия; и също така, че красивата и естествена уста е тази, върху която не личи намесата на лекаря.

уголемяване на устни с хиалуронова киселина

LZ: Колко време продължава процедурата?

д-р Каляшева: Процедурата по уголемяване на устни с хиалуронова киселина е със средна  продължителност от около 20-30 минути. След манипулацията е възможно наличие на лек оток и/или синини, взависимост от типа кожа, които изчезват до няколко часа.

LZ: Има ли възможност от поява на алегрия?

д-р Каляшева: Алергична реакция е малко вероятна, тъй като хиалуроновата киселина е естествена съставка на нашия организъм. В случайте когато пациента е алергичен към лидокаин, е необходимо да информира лекаря, извършващ манипулацията.

уголемяване на устни с хиалуронова киселина

LZ: Колко време се задържа ефектът от филър с хиалуронова киселина?

След поставяне на хиалуронов филър в устните ефектът е видим веднага. Относно продължителността тя варира между 6 и 18 месеца, взависимост от индивидуалните особености на организма.

За още полезна информация и добри примери: www.drkaliasheva.com и Instagram