Маникюр

Как да свалим маникюр с гел в домашни условия

маникюр с гел

Чудесният маникюр с гел е предпочитан заради своята устойчивост. И именно поради тази причина той е труден за премахване. И макар най-доброто решение за сваляне на маникюр с гел лак да е в салона за красота, има моменти, в които това не е възможно и са необходими алтернативни методи. Така че, ако се налага да отстраните своите маникюри с гел в къщи, по-добре го направете както трябва. Бъдете внимателни, защото цялото стъргане и дърпане на гела от лакираните ви нокти, може да причини щети на вашите маникюри. Следвайте тези насоки и ще се отървете от своите маникюри с гел лак за нула време. И съвсем безопасно ще имате красиви естествени нокти след процедурата.

 Маникюр с гел

Нека първо да уточним какво е гел за нокти. Това е сравнително нов вариант като вид изкуство за ноктите, които се различава от обикновения и от акрилния лак за нокти. При направата на маникюр с гел, дамите обикновено имат избор  между твърд и мек гел лак за нокти. Твърдите гелове за нокти са подобни на акрилните нокти, защото се прилагат като удължаване на ноктите. Меките, от друга страна,  обикновено се отнасят до гел лакове, които се нанасят подобно на обикновените лакове и често се предлагат в услугата за маникюр.

Процесът на нанасяне на мек маникюр с гел е почти като стандартния, но този вариант в по-издържлив и труден за премахване заради гъстата консистенция, която се втвърдява след поставяне на пръстите под UV или LED лампи за гел лак. Имайте в предвид, че   UV лампите могат да бъдат опасни за кожата ви, така че не забравяйте да приложите слънцезащитни продукти на ръцете си, преди да си направите нокти с гел лак. Също така, освен че са по-устойчиви,  маникюрите с гел лак са и по-скъпи от обикновените. Разбира се, цената веднага може да се покачи, ако добавите декорации на нокти. И макар, че се продават комплекти за гел лак в домашни условия, най-добре е да си направите маникюра в салона за красота, ако искате да получите качествени резултати.

Твърдият гел лак също изисква  втвърдяване под UV или LED лампа. Той също струва повече от акрилния маникюр, но изглежда по-естествено и  има по-голяма гъвкавост. Издържа до около 2 седмици, в зависимост от условията на поставяне и поддръжката.

Акрилните нокти  не използват UV или LED светлини и се правят с прах, натопен в разтворител. Те често са по-устойчиви от гел удълженията за нокти, но много дами все още предпочитат да избират маникюр с гел заради външния му вид.

Мекият гел за нокти е много по-издържлив от традиционния лак за нокти и затова е толкова популярен през последните години. Той издържа върху ръцете ви около 2-3 седмици, без да се обели или да развали цвета си. Това е причината жените да го предпочитат, когато имат натоварена програма, в която нямат време за час при маникюристка, но държат да имат стилен маникюр. Разбира се, продължителността на всеки маникюр с гел зависи от качеството на използвания гел, начина на нанасяне, химията на тялото и грижите за поддръжката. Освен това, макар един комплект за гел лак може да бъде удобна възможност за получаване на траен маникюр в домашни условия, той няма да издържи толкова, колкото този, направен в салона за красота.  Като цяло, домашният маникюр с гел лак издържа около 10 дни.

Как да свалим маникюр с гел в домашни условия

Премахването на гел лака може да бъде сложен процес, който при неправилно прилагане ще нарани формирания слой от клетки, лежащи в основата на ноктите. Мекият гел за нокти не трябва да се бели или стърже  агресивно, тъй като това ще дръпне с него и слоеве на вашия естествен нокът. Вместо това, с помощта на 100% чист ацетон или специален гел за отстраняване, с които те просто трябва да се изчистят. Въпреки че гелът за почистване има тенденция да бъде по-скъп и по-труден да се намери от чистия ацетон, той е по-нежен към ноктите.

Премахване на мек гел лак стъпка по стъпка:

 • С помощта на по-груба пила внимателно свалете горния слой на лака. По този начин ще отстраните топ лака, а това ще помогне на ацетона да проникне в долния слой гел лак.
 • Намокрете с ацетон памучни тампони и ги поставете върху ноктите.
 • Изрежете малки квадрати от лист алуминиево фолио и внимателно увийте с всеки от тях върховете на пръстите си така, че да се скрият памучетата.
 • Оставете така ръцете си да престоят в продължение на 15 минути, но в зависимост от използваните продукти този процес може да отнеме повече или по-малко време.
 • Махнете фолиото и памучените тампончета. Лакът отдолу трябва да е започнал да се бели, а ако не е – сложете ги отново и изчакайте още малко.
 • А помощта на избутвач за кожички внимателно започнете да премахвате остатъчните люспи от гел лака.
 • След като цветният гел лак се махне от нокътните плочки, отдолу ще се види част от базата, която може да отстраните с помощта на фин пила с нокти, след като си измиете ръцете.
 • След като успешно отстраните целия гел лак от ноктите си, намажете кутикулите си с подхранващо масло за нокти и сложете хидратиращ крем за ръце.

Може да видите нагледно как изглежда целият процес във видеото по-долу:

Премахване на твърд гел лак стъпка по стъпка:

 • Започнете с нокторезачка да отстранявате издължената с гел част от ноктите.
 • Вземете пила за нокти с 80/80 грапавост на песъчинките и внимателно започнете да пилите горната повърхност на нокътните плочки, за да премахнете лака.
 • Внимавайте до каква дълбочина пилите и отстранявайте етапно праховите частици, за да не пилите и и естествената част на ноктите си.
 • След като видите естествените си нокти, сменете пилата с по-фина и премахнете по-дребните остатъци. Правете го бавно и внимателно, за да предотвратите каквото и да е нараняване по нокътните плочки.
 • Накрая намажете кутикулите си с подхранващо масло за нокти и сложете хидратиращ крем за ръце.
 • Може да видите нагледно как изглежда целият процес във видеото по-долу:

източник:thetrendspotter.net