Маникюр

Как да си направите перфектен маникюр у дома

manikiur idei perfekten nachini

manikiur perfekten idei nachini

Как да си направите перфектен маникюр у дома, който да изглежда добре и да бъде устойчив?  Ето няколко трика, с които ноктите ви ще изглеждат изумително. Тези съвети, в комбинация с впечатляващата формула на лак за нокти, ще ви помогнат да постигнете най-добрите резултати до сега. Освен това, ще спестите от разходите в салона за красота.

Как да си направите перфектен маникюр  у дома

manikiur idei perfekten nachini

Не бързайте. Практиката е също толкова важна, както и умението да сте спокойни и да действате бавно, когато си правите сами маникюр у дома. Опитайте се да работите върху устойчива повърхност, като масата например. Докато лакирате ноктите си, се опитайте да не си почивате върху лакътя или ръката, с която нанасяте лакът. По този начин няма опасност тя да се разтрепери. Нанасяйте тънък слой, за да предпазите кутикулите от зацапване.

Не пропускайте да нанесете база. Подготовката е важна стъпка, която професионалистите никога не пропускат. Преди да започнете да правите маникюра си, се уверете, че ноктите ви са добре почистени и оформени. Базата ще изглади неравностите по повърхността на нокътните плочки и ще придаде професионален вид на маникюра ви.

Набавете си правилните инструменти. Когато започнете да лакирате ноктите си, е добре около вас да има и други неща, освен шишенцето с лак за нокти и памучен тампон. Сложете близо до себе си фина пила, лакочистител, памук, малка дървена портокалова пръчка за избутване на кожичките и малка четка със заострен на една страна връх. Пилинг за ръцете и лосион за подхранване не са задължителни процедури, но ще създадат усещането за луксозен салон в дома ви.

Преди да накиснете пръстите си, почистете лака от ноктите. В салоните за красота обикновено правят топла вана, в която потапят ръцете и краката ви, преди да им направят педикюр или маникюр. Купете си професионална ваничка, с която да омекотявате кожата и да избелвате ноктите си преди да ги лакирате.

Използвайте обратната страна на апликатора. Когато започвате да лакирате ноктите си, отцедете излишното количество лак на гърлото на шишенцето. След това завъртете четката и използвайте тази част, върху която има по-малко лак. По този начин няма опасност цветната течност да капе или цапа кожичките около ноктите ви.

Не се ядосвайте, ако направите грешка. За да почистите веднага изцапаното място използвайте портокалова пръчка, напоена с лакочистител. Ако не сте забелязали навреме и петното засъхне, използвайте четката. Потопете върха й в малко лакочистител и почистете мястото. След като маникюрът ви е напълно готов, измийте ръцете си и нанесете лосион или масло върху кожата на ръцете. Това ще спомогне за отстраняване на нежеланите остатъци от лак, които не се намират върху ноктите ви.

manikiur perfekten idei