Маникюр

Лесен маникюр в домашни условия

лесен маникюр в домашни условия

С десет последователни стъпки ще постигнете ефектен и лесен маникюр в домашни условия само за няколко минути. Ако не искате декорации и рисунки върху ноктите си, не е нужно да посещавате салона за красота. Отпуснете се след баня и се погрижете за добрия вид на ръцете си. Освен, че ще спестите пари от процедурата, ще имате възможност да се поглезите в уютната обстановка на дома си, облечени в удобни дрехи и без грим. Ако междувременно сложите и маска за лице, за да подхраните и освежите кожата си в тази зона, ще прекарате по-полезно следващите минути.

Няколко стъпки за лесен маникюр в домашни условия

Стъпка 1.  Почистете ноктите си 

Ако има остатъци от лак върху ноктите ги почистете изцяло с лакочистител без ацетон. След това измийте ръцете със сапун и ги подсушете.

Стъпка 2.  Оформете маникюра си

С помощта на нокторезачка и пила за нокти оформете ноктите на всеки пръст с еднаква дължина и форма. Избутайте внимателно и нежно кожичките с помощта на подходящ инструмент.

Стъпка 3.  Избутайте кутикулите

Омекотете с подходящо масло или лосион кутикулите около ноктите си. Избутайте внимателно и нежно кожичките с помощта на подходящ инструмент.

Стъпка 4.  Есфолирайте ръцете си

С ексфолиант за тяло почистете мъртвите клетки от кожата на ръцете си. Изчеткайте с малка четка под ноктите. Измийте и подсушете дланите си.

Стъпка 5.  Овлажнете ръцете си

С подходящ овлажняващ крем за ръце направете масаж на дланите си, докато продуктът попие добре. След това почистете плочката на всеки нокът с лакочистител, защото лакът ще остане на петна, ако се постави върху намазана с крем повърхност.

 Стъпка 6.  Нанесете база

Базата е важна, за да предпази ноктите от лака, а освен това запълва възможните пролуки и неравности на повърхността им. Нанесете два слоя, като изчакате достатъчно да засъхне добре първия, преди да повторите.

Стъпка 7.  Лакирайте се

Стигнахте до забавната част. Бавно и прецизно започнете да лакирате ноктите си един по един, като избягвате самите кутикули. Доброто и плътно покритие ще осигури издържливост и добър вид на маникюра.

Стъпка 8.  Повторете

Когато първия слой лак изсъхне добре върху ноктите, нанесете втори. Не пипайте и не дръжте в ръцете си нищо, за да не развалите гладката повърхност на маникюра си, преди да е устойчив на това.

Стъпка 9.  Финални щтрихи

За блясък и устойчивост завършете вашия лесен маникюр в домашни условия с топ лак.

Стъпка 10.  Коригирайте и се радвайте на красивия си маникюр

Ако сте допуснали цветни петна от лак по пръстите си извън нокътните плочки, може да ги почистите с малка клечка за уши, напоена в лакочистител. Търкайте само зацапаните участъци.

Това е, маникюрът е готов и е време да го покажете на света!

Inline
Inline