Маникюр с брокат – как да го направим правилно

маникюр с брокат

Оказва се, че до сега сме си правили маникюр с брокат по много погрешен начин. От опит знаем, че може да бъде доста трудно да се постигне перфектно покритие на блестящите частици, без между тях да си личи прозрачният слой. Перфектното покритие често изисква повтаряне на много пластове. Това се получава заради самия лак за нокти, защото производителите слагат твърде много база и не достатъчно блясък с цел продуктът да не изсъхва прекалено бързо и текстурата му да може да се разнася лесно върху маникюра.  След като бъде нанесен, един лак с брокат често изглежда неравномерно разпределен и рядък, а това не винаги е лошо, особено ако търсите ефект на фина декорация за маникюр. И все пак, ако искате да добавите разкошен блясък към своите маникюри, има начин да го направите маникюр в домашни условия с брокат за нокти, който да изглежда професионално като поставен от добра маникюристка. Разбира се, за да се постигне това, си има някои трикове и ако разполагате с няколко минути, ще ги разкриете и използвате лесно.

Маникюр с брокат – как да го направим правилно

маникюр с брокат

Макар блестящите нокти да са предпочитани за празниците, предимно под формата на златни коледни маникюри или многоцветен блясък за новогодишен маникюр, те винаги привличат светлината и погледите и могат да присъстват както върху всички нокти, така и като част от малки, но ефектни декорации на маникюр.

За да се радвате на готини маникюри с брокат всеки път, може да използвате този трик. Главното оръжие за постигане на ултра плътно и равномерно покрити с блясък нокти е правенето на маникюр с гъбичка. Необходима ви е малка гъбичка за грим, която да попие излишната прозрачна база, която при поставяне върху ноктите няма да остави нищо друго, освен брокат. Ето и последователните стъпки:

Започнете с оформени, чисти нокти. Покрийте кожата около тях със защитна база. Ако искате да избегнете напълно вероятността да се видят голите ви нокти отдолу, можете да ги лакирате с лек блед нюанс лак за нокти, който ще допълни блясъка на вашия маникюр с брокат.

След като изберете какъв лак с брокат за нокти ще използвате, разклатете шишенцето, извадете четката и я „изтрийте“ върху ъгъл от гъбичката. Постарайте се да бъде възможно повече като количество и така повторете няколко пъти. Гъбичката ще попие прозрачната база и на повърхността й ще остане само броката. Вземете я и я оставете върху нокътната плочка на един от ноктите си, като започнете от горната му част и постепенно придвижвате надолу. След като покриете ноктите си изцяло с брокат, завършете с пласт топ лак и изчакайте да изсъхне. Воала!

Има начин да направите разкошен маникюр с брокат и без гъбичка. Макар предната идея за маникюр с гъба да е най-лесния вариант, има и други начини за постигане на маникюр без прозрачни участъци по него. Ето как:

Започнете декорирането с маникюри, лакирани в прозрачна база за нокти или с пласт лак в подходящ за съчетание нюанс. Отворете шишенцето и опитайте да избършете четката във вътрешния ръб на бутилката. Оставете прозрачната субстанция да изтече, а блестящите частици да останат върху четката. Може също така да изсипете с четката част от блестящия лак върху парче пластмасова повърхност. След няколко минути прозрачната лепкава субстанция ще изсъхне и ще може с четката да съберете само брокатените частици, които да използвате за блестяща декорация на маникюри.

Може дори да опитате да подсушите четката в лист попивателна хартия. Макар това да отстрани и част от броката, върху четката ще останат залепени доста проблясващи пигменти. Прокарайте я върху повърхността на ноктите си и отново потопете четката в шишенцето с лак. Избършете пак в хартиената кърпа.

Нанесете от броката по повърхността на ноктите, а ако все пак останат някои пропуснати места, върнете се повторно с четката и ги попълнете. Завършете своя брокатен маникюр с топ лак и изчакайте да изсъхне добре.

Ето още един метод за маникюр с брокат в домашни условия. Той е нещо средно между маникюр с гъба и с четка. Това декориране на нокти отнема малко повече време, но приложението му е по-прецизно. И тук има хабене на материал, но е по-малко, в сравнение с предните варианти.

Започнете с чисти нокти, подготвени с база. Върху клечка за уши нанесете с четката от лака с брокат. Памукът ще абсорбира прозрачната база. С нежно потупване върху ноктите оставете „печати“ с брокат от клечката. Повторете, докато покриете цялата нокътна плочка. Внимавайте, защото има вероятност да останат малки влакна, които да залепнат заедно с брокатите. Тях ще отстраните лесно и внимателно с помощта на пинцети. Ако все пак останат празни места, на които няма брокат, не се притеснявайте. Вземете клечка за зъби, излейте малко брокатен лак за нокти върху лист хартия и с върха на клечката вземете една или повече частици. Поставете на желаното място. Повторете, докато запълните всички празни места. За завършек, нанесете слой топ лак.

Ето още няколко съвета, свързани с нанасянето, запазването и премахването на маникюр с брокат:

  • Преди да започнете с лакирането, вземете шишенцето с лака и го разклатете добре. По този начин по-големите частици, които са се утаили на дъното, ще се разместят и всички блестящи пигменти ще се разпределят в прозрачната база.
  • За да отстраните по-лесно вече разваления маникюр с брокат, вместо обикновена база, с четката нанесете течно и леко лепило за основа. Когато решите, че този маникюр вече ви е омръзнал или се е счупил в някой ъгъл, просто обелете целия лак.
  • За да избегнете покритието с брокат на кутикулите и кожата около ноктите (особено, ако се спрете на метода с гъбичката), покрийте ги предварително с течен латекс или обикновено течна лепило. Докато си направите брокатения маникюр, латекса или лепилото ще изсъхнат и лесно ще ги обелите, а тях и цялата бъркотия.

маникюр с брокат

маникюр с брокат

маникюр с брокат
маникюр с брокат

маникюр с брокат

маникюр с брокат
маникюр с брокат
маникюр с брокат

маникюр с брокат

маникюр с брокат

 

източник:fashionisers.com