Маникюр

Най-добрата форма на ноктите според пръстите

ноктите

Как да изберем най-добрата форма на ноктите според пръстите ни.

За постигането на безупречен вид на маникюра освен прилежното нанасяне на лака и изборът на подходящ цвят и декорации на нокти, е важно да се вземе под внимание и формата на нокътната плочка. Смятана за основата на всички добри маникюри, индивидуалната форма на ноктите е в основата на създаването на приказно красиви пръсти. Допълнена със съответстващите й цвят или дизайн, правилната форма също така може да ласкае цялата ръка и да я направи да изглежда по-привлекателна. От удължаване на късите пръсти до акцентиране върху хубавите нокти, формата на всеки стилен маникюр има повече енергия, отколкото може би си мислите. Ето защо, изборът на най-добрата форма на ноктите на пръстите е важна задача, която не бива да се пренебрегва.

Най-добрата форма на ноктите според пръстите

ноктите

При избора на форма на ноктите е от съществено значение да сме запознати с различните възможности. Въпреки, че има много силуети и вариации, които съществуват, има пет основни форми, които всяка уважаваща себе си жена трябва да знае. Квадратна, кръгла, овална, бадемообразна и като на балерина са основните форми. За да се определи точно кой стил е най-подходящ за всяка дама, ще трябва да се вземе под внимание формата, ширината на нокътното легло и дължината на ноктите.

Ако предпочитате да носите маникюр за къси нокти, изберете квадратна или кръгла форма на ноктите. Ако харесвате средно дългите или дълги нокти, то тогава овалната, бадемовата и формата на балерина ще са по-подходящи за вас. Използвайте удължаващите форми на ноктите като бадем, овална и на балерина, за да накарате късите и широки пръсти да изглеждат по-дълги и слаби. Дамите с пръсти, които са естествено дълги и тънки, от друга страна, трябва да изберат форма на квадрат за ласкателен ефект.

Основни форми на ноктите

ноктите

Бадемова форма на ноктите.

Ноктите с форма на бадем са с тънки страни, които са заострени в края, както и със заоблен връх. Въпреки, че този шикозен вид няма да работи на къси нокти, той изглежда прекрасно на по-големи дължини на нокти. Силуетът естествено подхожда на дълги и тънки нокътни плочки, благодарение на издължената си форма. Бадемовидните готини маникюри също са идеални за изтъняване на широките пръсти, като създават впечатление на тънки ръце. На всичко отгоре, дамите с къси пръсти също ще намерят тази форма за полезна, благодарение на способността им да създаде впечатление на допълнителна дължина. Ако смятате, че тази форма е за вас, опитайте се да се придържате към неутралната и телесната цветова полира, както и към бляскави и момичешки дизайн декорации за нокти.

ноктите

Закръглена форма на ноктите.

Ако искате да създадете илюзия за по-дълги пръсти, но предпочитате да запазите ноктите си къси, трябва да обмислите избора за кръгла форма. Кръглата форма на женските нокти, които разполагат с по-къса дължина с естествено извит ръб, са идеални за фино удължаване на къси и широки пръсти. Формата може да се използва, за да се направят широките нокътни плочки да изглеждат по-тънки и по-дълги. Ако имате тесни легла на ноктите, по-добре изключете кръглата форма от опциите си. Простият им силует е не само класически, но и гъвкав и безпроблемен за декориране на нокти. Перфектни за дами, които нямат излишно време за салона за красота, кръглите нокти са лесни за поддържане като маникюр в домашни условия, а техният мек, закръглен вид ги прави идеални за всеки цвят лак. Можете дори да опитате превключване между неутрални, ярки и уникални цветове, в зависимост от настроението и облеклото си.

ноктите

Квадратна форма на ноктите.

Подобно на кръглата форма, квадратните стилове също са идеални за маникюр за къси нокти. Характеризират се с прави ръбове и квадратен връх, те изглеждат чисто и стилно. Докато дамите, които предпочитат по-дълъг нокът, трябва да изберат форма, която е повече заострена в горната си част, тези, които обичат къс, ръбест, но същевременно елегантен и модерен маникюр ще обикнат този стил. Квадратно оформените нокти са особено ласкателни за жените с тънки ръце и дълги, тънки пръсти. Ако това ви звучи познато или ако вашите нокътни плочки са дълги и тесни, помислете дали да не поискате именно квадратна форма по време на следващия си час за маникюр. Стилът, който ще има по-изтънчено разширяващ ефект върху ръцете също така се чупи по-трудно, отколкото другите форми, което го прави идеален за дами, които предпочитат ниската поддръжка. Когато става въпрос за цветове, квадратните нокти изглеждат най-поразително, когато са лакирани с ярки, смели или много бляскави лакове.

ноктите

Нокти с форма на балерина.

Една от най-добрите форми за почитателките на дълги нокти, както и за тези с тесни нокътни плочки е формата на балерина. Също известна като форма на ковчег, този стил е кръстен на своя силует, който прилича както на ковчег, така и на балетни пантофки. Стилната му форма е характерно дълга и тясна. Драстично  се стеснява по посока на края преди да завърши с квадратен връх. Докато сложния му и ръбест дизайн привлича много жени, дамите трябва да го опитат, само ако ноктите им са дълги и здрави. Късите и чупливи нокти обикновено не могат да се справят с тази форма. Освен това, можете да опитате да постигнете този вид с акрилни нокти. Въпреки, че този смел дизайн ще изисква много поддръжка, външния му вид, когато е лакиран с бледи неутрални нюанси, мрачни тонове и матирани завършеци  си струва усилията.

ноктите

Овална форма на ноктите.

Благодарение на своите способности за удължаване, овалните нокти са идеални както за къси, така и за широки нокътни плочки и пръсти. Варирайки от средна до дълга форма, която завършва в полукръг, те изглеждат подобно на бадемовидния стил, но са по-затъпени и по-деликатни на външен вид. Резултатът е женствена форма на ноктите, която помага да се направят широките пръсти да изглеждат по-тънки, а късите пръсти – да изглеждат по-дълги. Въпреки, че няма да се наложи да разполагате със сериозно дълги нокти, за да носите овална форма, все пак ще трябва малко дължина. Няколко милиметра свободен ръб, простиращ се покрай върха на пръстите ви, трябва да свърши работа. След като сте създали тази шикозна форма, можете да си направите страхотно рисуване на нокти или да заложите на женствени пастелни нюанси лак за нокти за шик визия.

източник:thetrendspotter.net